ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να προβλέπεται ένα έγκλημα;

Πόσο εύκολο θα είναι στο μέλλον να προλαμβάνουν το έγκλημα

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στο να προβλέπεται ένα έγκλημα;

Το Minority Report, μια ταινία σταθμός, στη κατηγορία των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, φαίνεται πως σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα, και όχι απλά ένα σενάριο. Στη ταινία μπορούσαν να προβλέψουν ένα έγκλημα και να συλλάβουν τον δράστη πριν γίνει το έγκλημα και χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, και θα συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της τεχνολογίας, που μπορεί να προβλέψει σωστά κατά 90% που και πότε θα γίνει ένα έγκλημα.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο που προβλέπει το έγκλημα με ακρίβεια έως και 90% αναλύοντας δεδομένα.

Όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, το νέο μοντέλο «απομονώνει το έγκλημα εξετάζοντας τις χρονικές και χωρικές συντεταγμένες διακριτών γεγονότων και ανιχνεύοντας μοτίβα για την πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων».

Χωρίζει την πόλη σε χωροταξικές περιοχές πλάτους περίπου 300 μέτρων και προβλέπει το έγκλημα σε αυτές τις περιοχές αντί να βασίζεται σε παραδοσιακά εγκληματολογικά δεδομένα.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ απέδωσε καρπούς σε συνολικά 9 πολιτείες και ήδη έχει κερδίσει ένα τεράστιο ποσό χρηματοδότησης για συνέχιση των ερευνών.

«Δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό δίδυμο αστικών περιβαλλόντων. Εάν του τροφοδοτήσετε δεδομένα από ό,τι συνέβη στο παρελθόν, θα σας πει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον», δήλωσε ο Ισανού Σαντοπατίγια, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής στο UChicago και συγγραφέας της μελέτης, Biologicalsciences.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το πότε θα είναι 100% αξιόπιστο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις αρχές, οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο για πολύ σύντομη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, αφού η τροφοδότηση με δεδομένα, είναι καθημερινή και τεράστια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.