ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Συστάσεις στο Ισραήλ για την επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό

Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου μίλησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ν.Πεσκόφ

Ρωσία: Συστάσεις στο Ισραήλ για την επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό

Το Κρεμλίνο καταγγέλλει ως επιθετική την ενέργεια του Ισραήλ που φέρεται να εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα κατά του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό και ζητά από το Ισραήλ να τερματίσει αυτές τις «εντελώς απαράδεκτες» πράξεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία δεν σπεύδει να καταλήξει σε συμπεράσματα, όμως «αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν όλα τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου και είναι μια επιθετική ενέργεια».

Ο Ν.Πεσκόφ είπε ακόμη πως η Ρωσία έχει σημαντικά θέματα να συζητήσει με τους ηγέτες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και πως εργάζεται για την αφαίρεση των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν από τον κατάλογό της των απαγορευμένων τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Είναι μία χώρα που βρίσκεται δίπλα μας, και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επικοινωνούμε μαζί της» είπε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρέπει να επιλύσουμε πιεστικά ζητήματα, αυτό επίσης απαιτεί διάλογο, άρα υπό αυτό το πρίσμα επικοινωνούμε μαζί τους όπως σχεδόν με οποιονδήποτε άλλο — είναι η ντε φάκτο αρχή στο Αφγανιστάν».

Ο Ν.Πεσκόφ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια είναι αυτά τα «πιεστικά ζητήματα».

Το Κρεμλίνο είπε ακόμη πως προετοιμάζεται μια επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στη Ρωσία, σε μια ένδειξη ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, που βρίσκονται αμφότερες σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζονται.

Σε βιντεοδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου είπε πως η επίσκεψη βρίσκεται σε «υψηλό βαθμό προετοιμασίας» και πως το μόνο που απομένει είναι να οριστεί μια ημερομηνία.

Η Βενεζουέλα διατήρησε τα τελευταία χρόνια τις στενές σχέσεις με τη Ρωσία, προσφέροντας στη Μόσχα έναν βαθμό διπλωματικής υποστήριξης για την εκστρατεία της στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρωσία υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μαδούρο εν μέσω εκτενούς αντιπαράθεσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και παρατεταμένης εγχώριας αναταραχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.