ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Στρατηγός Mαρκ Μάιλι: «Η ουκρανική αντεπίθεση θα διαρκέσει πολύ και θα είναι αργή και πολύ αιματηρή»

«Αυτός είναι ένας πραγματικός πόλεμος στον οποίο κομματιάζονται πραγματικοί άνθρωποι»

Στρατηγός Mαρκ Μάιλι: «Η ουκρανική αντεπίθεση θα διαρκέσει πολύ και θα είναι αργή και πολύ αιματηρή»

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας θα είναι μεγάλης διάρκειας, δύσκολη και «πολύ αιματηρή», όπως αποκάλυψε ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μαρκ Μάιλι, δείχνοντας έτσι πως ο πόλεμος δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν στην Δύση, όπου έλπιζαν σε μία γρήγορη… ρωσική κατάρρευση.

Εν συνεχεία δήλωσε ότι δεν ήταν έκπληκτος που η πρόοδος ήταν πιο αργή από ό,τι είχε προβλεφθεί, αλλά θεωρεί ότι η Ουκρανία «προχωρά σταθερά».

«Πηγαίνει λίγο αργά, αλλά αυτό είναι μέρος της φύσης του πολέμου», είπε.

Η δήλωση αυτή έρχεται καθώς ο Volodymyr Zelensky κατηγόρησε «ορισμένους» δυτικούς εταίρους ότι καθυστέρησαν την υποσχεθείσα εκπαίδευση για Ουκρανούς πιλότους».

Αρκετές δυτικές χώρες έχουν δεσμευτεί να εκπαιδεύσουν τους πιλότους του Κιέβου σε αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ορισμένοι σύμμαχοι «σέρνουν τα πόδια τους» για να εκπληρώσουν την υπόσχεση.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι η ουκρανική επίθεση σημειώνει αργή πρόοδο .

Ο στρατηγός Μάιλι είπε σε ακροατήριο στο National Press Club στην Ουάσιγκτον ότι η αντεπίθεση «προχωρούσε σταθερά, και ανοίγει τον δρόμο της μέσα από πολύ δύσκολα ναρκοπέδια… 500 μέτρα την ημέρα, 1.000 μέτρα την ημέρα, 2.000 μέτρα την ημέρα, κάπως έτσι».

“Ο πόλεμος στα χαρτιά και ο πραγματικός πόλεμος είναι διαφορετικοί. Στον πραγματικό πόλεμο, οι πραγματικοί άνθρωποι πεθαίνουν”, είπε.

«Πραγματικοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτές τις πρώτες γραμμές και πραγματικοί άνθρωποι βρίσκονται σε αυτά τα οχήματα. Πραγματικά σώματα θρυμματίζονται από ισχυρά εκρηκτικά.

Αυτό που είχα πει ήταν ότι αυτό θα διαρκέσει έξι, οκτώ, 10 εβδομάδες, θα είναι πολύ δύσκολο. Θα πάρει πολύ καιρό, και θα είναι πολύ, πολύ αιματηρό. Και κανείς δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για οτιδήποτε από αυτά».

Ουκρανοί στρατιώτες «επιτίθενται μέσα από ναρκοπέδια και σε χαρακώματα», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι κυριολεκτικά ένας αγώνας για τη ζωή τους».

Είπε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ουκρανία «όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια».

Οι δηλώσεις του Αμερικανού στρατηγού έγιναν περισσότερο για να καθησυχαστεί το δυτικό ακροατήριο αλλά έδειξαν αυτό που οι πραγματιστές ήδη γνωρίζουν, η Ουκρανία παίζει το τελευταίο της χαρτί σε αυτή την αντεπίθεση και μαζί της και η Δύση.

Αν η Ρωσία χάσει τον πόλεμο αυτό μπορεί να χάσει ακόμα και την ύπαρξη της ως κράτος, αλλά αν χάσουν οι δυτικοί, δε χάνουν την ύπαρξή τους ως κρατικές οντότητες αλλά η παγκόσμια γεωπολιτική ισχύς θα μετατοπιστεί δια παντός προς την μεγάλη «Ανατολή» που δημιουργούν η Ρωσία, η Κίνα και πολλές άλλες ισχυρές χώρες.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Aμερικανός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μαρκ Μάιλι παραχώρησε συνέντευξη σε podcast του Foreign Affairs στο οποίο παραδέχεται ότι πλέον ο κόσμος σήμερα είναι τριπολικός γιατί η μοίρα του καθορίζεται από τρεις δυνάμεις – τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ρωσία και ότι πρέπει άμεσα να εμποδιστεί η δημιουργία μίας στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Πεκίνου-Μόσχας διότι η ισχύς της θα είναι κάτι το οποίο δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.