ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θρύλο οι Έλληνες! Θρήνο οι Ιταλοί!

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ οι οποίες συγκεντρώνουν δυνάμεις και είναι έτοιμες για όλα

Συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ: «Κινούμαστε προς πόλεμο με το Ιράν»

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ οι οποίες συγκεντρώνουν δυνάμεις και είναι έτοιμες για όλα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι αν δεν σταματήσει το Ισραήλ να επιτίθεται στη Λωρίδα της Γάζας, οι ΗΠΑ «δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά».

Την ώρα που οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν σημαντικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή και δείχνουν έτοιμες για όλα. 

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν δήλωσε: «Λέω ειλικρινά στους Αμερικανούς πολιτικούς, οι οποίοι διαχειρίζονται τώρα τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, ότι δεν καλωσορίζουμε μια επέκταση του πολέμου στην περιοχή. Αλλά αν η γενοκτονία στη Γάζα συνεχιστεί, δεν θα γλιτώσουν από αυτή τη φωτιά».

Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί δείχνουν έτοιμοι για όλα, καθώς εκτός από τα δύο αεροπλανοφόρα USS Eisenhower και USS Gerald R. Ford που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή έχουν συγκεντρώσει και πολλές δυνάμεις. 

Δυνάμεις που μπορούν να κτυπήσουν τις σιιτικές πολιτοφυλακές στη Συρία και στον Λίβανο και να πλήξουν με αυτό τον τρόπο το Ιράν. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει ορκιστεί να εξαλείψει τη Χαμάς, σε αντίποινα για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε 1.400 ανθρώπους. Οι ΗΠΑ παρέμειναν ισχυρός σύμμαχος του Ισραήλ και δήλωσαν ότι θα το στηρίξουν μετά τις επιθέσεις.

Από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Ντάγκλας Μακγκρέγκορ υποστήριξε ότι υπάρχουν πιθανότητες για πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.

«Πιστεύετε ότι κινούμαστε προς τον πόλεμο με το Ιράν;» τον ρώτησε ο Τ.Κάρλσον με τον συνταγματάρχη να απαντά «ναι». Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν οι ΗΠΑ αρχίσουν να βομβαρδίζουν κρίσιμες υποδομές στο Ιράν ο Ν.Μακγκρέγκορ είπε:

«Η Ρωσία δεν θα καθίσει ήσυχη και θα παρακολουθήσει το Ιράν να καταστρέφεται από την αεροπορική και ναυτική δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή. Και από τη στιγμή που η Ρωσία εισέλθει σε αυτήν, γίνεται αυτόματα κάτι πολύ περισσότερο από μια τοπική σύγκρουση, ίσως περισσότερο από έναν περιφερειακό πόλεμο. Δεν το έχουμε κάνει και πρέπει να το κάνουμε αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.