ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Τουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχανιστών στην Συρία

Σύμφωνα με ανακοίνωση μη κυβερνητικής οργάνωσης

Τουλάχιστον 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχανιστών στην Συρία

Τουλάχιστον 11 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο και άλλοι 20 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις στη βορειοδυτική Συρία.

Η επίθεση, για την οποία δεν έγινε καμιά αναφορά στα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται σε απάντηση στα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα την Πέμπτη στην περιοχή Τζεσρ ελ-Σουγούρ κοντά στην Ιντλίμπ, όπου αναπτύσσουν δράση πολλοί μαχητές του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (TIP), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Έντεκα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν όταν μαχητές της οργάνωσης ‘Ανσαρ αλ-Ταουχίντ και του TIP ανατίναξαν σήραγγες που είχαν σκάψει κάτω από θέσεις του στρατού και πραγματοποίησαν ταυτόχρονη επίθεση από άλλες σήραγγες στη νότια πλευρά της Ιντλίμπ”, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

“Δύο τζιχαντιστές έδωσαν τέλος στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της διπλής επιχείρησης, ενώ βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται, κάτι που αναμένεται να αυξήσει τον απολογισμό των θυμάτων”, διευκρίνισε η ΜΚΟ, που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει πολύ μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέλη του TIP, τα οποία προέρχονται ως επί το πλείστον από τη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων της Κίνας, ταξίδεψαν στη Συρία μετά το 2011 για να βοηθήσουν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, κυρίως τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS) όπου κυριαρχεί το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.