ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανία: Κατασχέθηκαν πάνω από 700 πυροβόλα όπλα σε κοινή βρετανο-ισπανική επιχείρηση

Διακινούνται νόμιμα σε ορισμένα μέρη της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά είναι παράνομη η κατοχή ή η εισαγωγή τους στη Βρετανία

Βρετανία: Κατασχέθηκαν πάνω από 700 πυροβόλα όπλα σε κοινή βρετανο-ισπανική επιχείρηση

Η NCA, σε σημερινή της ανακοίνωση, αναφέρει πως κατασχέθηκαν περισσότερα από 700 πυροβόλα όπλα κατά την διάρκεια κοινής επιχείρησης της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εγκλήματος (National Crime Agency -NCA) και της ισπανικής υπηρεσίας Guardia Civil που διήρκεσε πέντε χρόνια και είχε σκοπό να αποτρέψει την εισαγωγή στην Βρετανία αντιγράφων όπλων που μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε φονικά όπλα.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου και πωλητές λιανικής όπλων, είχε ως στόχο τα πυροβόλα τύπου (FVBF), τα οποία μοιάζουν με όπλα όπως τα Glock.

Τα όπλα αυτά διακινούνται νόμιμα σε ορισμένα μέρη της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά είναι παράνομη η κατοχή ή η εισαγωγή τους στη Βρετανία.

Από το 2019, η NCA και η Guardia Civil -η οποία έχει τη δικαιοδοσία στην Ισπανία για τον εθνικό έλεγχο των πυροβόλων όπλων- εργάζονται από κοινού στο σχέδιο Vizardlike για την καταπολέμηση της απειλής.

Η επιχείρηση έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στην κατάσχεση 703 πυροβόλων όπλων, σε 74 συλλήψεις και 50 καταδίκες, αναφέρει στην ανακοίνωση της η NCA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ισπανία θέσπισε πρόσφατα νέα νομοθεσία που περιορίζει την πώληση των όπλων, με τους πελάτες να υποχρεούνται πλέον να προσκομίζουν ισπανική ταυτότητα και άδεια έγκρισης της αστυνομίας πριν από την αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.