ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα τεχνολογία αυξάνει την αποτελεσματικότητα του στατιώτη στο πεδίο της μάχης

Νέα τεχνολογία αυξάνει την αποτελεσματικότητα του στατιώτη στο πεδίο της μάχης

Η Thales Australia ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Kord Defence για την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος ελέγχου συστημάτων, το οποίο θα προσαρμόζεται σε πλειάδα σύγχρονων τυφεκίων.

Το σύστημα που ονομάζεται Rifle Input Control (RIC) προσαρμοζόμενο στο τυφέκιο θα επιτρέπει στον στρατιώτη την άμεση ενεργοποίηση και απενεργοποίηση συστημάτων όπως θερμικών σκοπευτικών, συσκευών θερμικής απεικόνισης, τηλέμετρων λέιζερ, κλασικών φακών και ασυρμάτων, με το πάτημα ενός ή περισσότερων κουμπιών (ανάλογα με την διαμόρφωση που επιθυμεί ο εκάστοτε χρήστης). Βασική φιλοσοφία του νέου συστήματος, το οποίο θα έχει εξαιρετικά μικρό βάρος και δεν θα περιλαμβάνει καλώδια, είναι το να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και η επιβιωσιμότητα του απλού στρατιώτη στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών. Και αυτά θα επιτευχθούν επειδή πολύ απλά δεν θα χρειάζεται πλέον να αφήνει το όπλο για να κάνει οποιαδήποτε από τις κινήσεις που προαναφέραμε… Να ενεργοποιήσει δηλαδή ή να απενεργοποιήσει κάποιο από τα συστήματα ή τις συσκευές που αναφέρονται παραπάνω. Σημειώνεται ότι σε πρώτη φάση οι Thales Australia και Κord Defence είχαν υπογράψει στις αρχές του 2006 συμφωνία για την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου του συστήματος RIC, ειδικά διαμορφωμένου για προσαρμογή στο τυφέκιο Steyr AUG. Κατά τη διάρκεια μίας σειράς δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι σήμερα, με το σύστημα προσαρμοσμένο πάνω στο όπλο, διαπιστώθηκε ότι η αποκρισιμότητά του είναι κατά 50% ταχύτερη από αυτή των κλασικών touch screens και των συστημάτων επιλογής λειτουργιών. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του RIC όμως ήταν το ότι επέτρεπε στους στρατιώτες να έχουν διαρκώς την προσοχή τους στραμμένη στους στόχους τους. Σε ελάχιστες περιπτώσεις χρειάστηκε να κοιτάξουν το όπλο τους για κάποιο λόγο (καταγράφηκε ποσοστό 1% μόλις). Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Thales Australia και η Kord Defence, εξετάζουν τις προοπτικές υιοθέτησης της ίδιας τεχνολογίας και σε άλλες εφαρμογές. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.