ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διευρυμένο ρόλο και μεγαλύτερη ευελιξία για τη SOCOM ζητά ο William McRaven

Διευρυμένο ρόλο και μεγαλύτερη ευελιξία για τη SOCOM ζητά ο William McRaven

 Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, o επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Command/SOCOM) των ΗΠΑ “επιδιώκει να συγκεντρώσει μεγαλύτερες εξουσίες” ώστε να μπορεί “να κινητοποιεί ταχύτερα τις δυνάμεις του σε περιοχές σήμερα μη-προσβάσιμες”, παρακάμπτοντας τις ενστάσεις που διατύπωνουν συχνά οι κατά τόπους αμερικανικές διπλωματικές αποστολές για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας ξένων κρατών.

Το άρθρο επισημαίνει ότι ο Ναύαρχος William McRaven, διοικητής της διακλαδικής SOCOM εκδηλώνει την επιθυμία “να απολαμβάνει μεγαλύτερης αυτονομίας, κατά τη λήψη των αποφάσεών του” ενώ διευκρινίζεται ότι ως μη-προσβάσιμες περιοχές για τις Ειδικές Δυνάμεις θεωρούνται τοποθεσίες σε Ασία, Αφρική, και Λατινική Αμερική. Το δημοσίευμα κάνει λόγο ότι παρόμοια σχέδια έχουν προσκρούσει στο παρελθόν στις αντιρρήσεις που εκφράζει είτε η ανώτατη ιεραρχία του State Department είτε οι περιφερειακές στρατιωτικές διοικήσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.