ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρέθηκε μετά από 40 χρόνια αγνοούμενος στο Βιετνάμ

Βρέθηκε μετά από 40 χρόνια αγνοούμενος στο Βιετνάμ

«Unclaimed» [«Στα Αζήτητα»] είναι ο τίτλος ενός νέου ντοκιμαντέρ που προβάλει την ιστορία ενός βετεράνου του Βιετνάμ ο οποίος εξαφανίστηκε το 1968 κατά τη διάρκεια αποστολής διάσωσης όταν το ελικόπτερο που επέβαινε καταρρίφθηκε από τους Βιετκόνγκ.

Πρόκειται για τον Λοχία των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, Τζον Ρόμπερτσον, ο οποίος μαζί με άλλους 13 αμερικανούς περικυκλώθηκε από 1000 και πλέον στρατιώτες του εχθρού με τα ίχνη του να χάνονται για τις επόμενες τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Γιόργκενσεν εντόπισε μετά από έρευνα τον 76χρονο Ρόμπερτσον σε έναν απομονωμένο αγροτικό οικισμό σε μια ξεχασμένη γωνιά του Βιετνάμ, ανίκανο να αρθρώσει έστω και μια κουβέντα στα αγγλικά, να θυμηθεί την ίδια την ημερομηνία γέννησής του ή ακόμη και τα ονόματα των παιδιών του, τα οποία άφησε πίσω στις ΗΠΑ.

Ο Ρόμπερτσον είχε θεωρηθεί και καταγραφεί ως νεκρός και μετά από εκτεταμένη έρευνα με συνεντεύξεις άλλων βετεράνων που επέζησαν του πολέμου ο σκηνοθέτης ταξίδεψε μέχρι τη μακρινή ασιατική χώρα και κατάφερε να εντοπίσει  τον ξεχασμένο Αμερικανό.

Μία τρομερή λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ο Ρόμπερτσον επέστρεψε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του Γιόρκενσεν, για να την εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο Βιετνάμ, έχοντας πρώτα επισκεφτεί για μία τελευταία φορά τα παιδιά του.

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε μικρό κοινό σε αίθουσα του Τορόντο και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την 12η Μαΐου σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ουάσινγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.