ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «Έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων – Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112»

«Επιχειρούν 485 πυροσβέστες και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες»

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: «Έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων – Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112»

Λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφέρθηκε στην εξέλιξη της φωτιάς καθώς και τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο ώστε να γίνουν προσπάθειες να περιοριστεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτιά καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο. Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, έχουν καταγραφεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή θα γίνει μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς.

«Βρίσκονται όλοι στο πεδίο. Επιχειρούν 485 πυροσβέστες και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες».

Πρόσθεσε ακόμη πως η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει όλο το δυναμικό της ενώ δυνάμεις έχουν προωθηθεί στα πύρινα μέτωπα από αρκετές περιφέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατέληξε λέγοντας ότι μέχρι στιγμής επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν και τα εναέρια μέσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.