ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: «Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα απελευθερώσει θετικές δυνάμεις»

Κοτζιάς σε Τσαβούσογλου: «Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα απελευθερώσει θετικές δυνάμεις»

«Η Ελληνική κυβέρνηση στηρίζει της προσπάθειες της Κυπριακής κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα. «Η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος θα απελευθερώσει θετικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι μια Κύπρος ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πόλοι σταθερότητας σε ένα τρίγωνο αποσταθεροποίησης» επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ανακοίνωσε ότι πρότεινε την δημιουργία μιας τεχνικής επιτροπής για την προώθηση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και της ενέργειας.

«Τα δίκτυα συμβάλλουν στη σταθεροποίηση, ανάπτυξη και ευημερία των χωρών της περιοχής» υποστήριξε ο κ. Κοτζιάς και έκανε λόγο για την ανάγκη οικοδόμησης δικτύων ενέργειας, μεταφορών κτλ, όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και όλων των χωρών των Βαλκανίων.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τάχθηκε υπέρ της στήριξης της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και έκανε λόγο για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας  σε πολλούς τομείς προσδιορίζοντας ως στόχο της επίσκεψής του την πολύπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

«Η αναγνώριση του οικουμενικού ρόλου του Πατριαρχείου Κων/πόλεως συνιστά κέρδος και για την ίδια την Τουρκία» είπε επίσης ο κ. Κοτζιάς που χθες συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Οικουμενικό Παρτιάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ελληνισμού της Ίμβρου και της Τενέδου, ως εστίας φιλίας και υποδειγματικής συνεργασιας στο Αιγαίο.

Εις ό,τι αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι χρειάζεται αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τιμωρία των διακινητών και των δικτύων προώθησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.