ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Άγκυρα: «Το Οruc Reis ξεκινάει σήμερα έρευνες στο Καστελόριζο»!

Άγκυρα: «Το Οruc Reis ξεκινάει σήμερα έρευνες στο Καστελόριζο»!

Ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «το Oruc Reis βρίσκεται στην περιοχή που έχει δεσμευθεί με την τουρκική NAVTEX και αφού χθες έγιναν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι έτοιμο σήμερα να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος για την ανακόνωση Ντονμέζ δήλωσε: «Αυτό που θα κάνουμε είναι να ακολουθούμε τη σταθερή μας πολιτική, όπως την αποδοκιμασία των προκλήσεων της Τουρκίας. Όσο άφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται. Δεν θα σχολιάζουμε κάθε δήλωση Τούρκου αξιωματούχου. Κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να αναδείξουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας σε διπλωματικό επίπεδο».

Δηλαδή θα κάνουμε πως δεν καταλάβαμε τίποτα; Ο Ντονμέζ δεν είναι απλός αξιωματούχος, είναι ο καθ’ύλην αρμόδιος υπουργός της Τουρκίας για τα ενεργειακά ζητήματα και κυρίως για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στις υφαλοκρηπίδες και τις ΑΟΖ των άλλων.

Απαντώντας στο ερώτημα αν φοβάται πιθανό θερμό επεισόδιο ο κ.Πέτσας είπε «μιλάμε για μία σοβαρότατη κλιμάκωση, ας μείνουμε σε αυτό το προβληματικό σημείο». Μάλιστα πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα θέσει θέμα κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο που αργά το σκέφτηκαν για τις κυρώσεις στην Αθήνα. Άλλωστε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση δεν πίεσε στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής και μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει «ικανοποίηση» για τα συμπεράσματά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.