ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φ.Ντονμέζ: «Είμαστε στη μέση των ερευνών – Θα συνεχίσουμε ακόμα 2 μήνες» – Το Oruc Reis είναι μεταξύ Ρόδου & Μεγίστης

Φ.Ντονμέζ: «Είμαστε στη μέση των ερευνών – Θα συνεχίσουμε ακόμα 2 μήνες» – Το Oruc Reis είναι μεταξύ Ρόδου & Μεγίστης

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι το Oruc Reis βρίσκεται στη μέση του προγράμματος του και οι εργασίες του θα συνεχιστούν για ακόμα δύο μήνες που σημαίνει πως η παράνομη τουρκική NAVTEX απλώς θα ανανεώνεται κάθε φορά αφού η Άγκυρα βλέπει πως η Αθήνα δεν είναι διαθέσιμη να αντιδράσει δυναμικά όπως θα έπρεπε να είχε πράξει από την αρχή.

«Το πλοίο Oruc Reis, το οποίο το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε ιδιαίτερα, συνεχίζει τις εργασίες του νότια του Κας, εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Εμείς εκεί έχουμε επιπλέον εργασίες περίπου δύο μηνών. Δηλαδή είμαστε στη μέση του προγράμματός μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας», είπε χαρακτηριστικά

Μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου βρίσκεται αυτή την στιγμή το Oruc Reis, όπου και θα παραμείνει έως τις 27 Οκτωβρίου οπότε λήγει και η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων Ελλάδας – Τουρκίας, επανέλαβε τα περί «Γαλάζιας Πατρίδας» υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κυριαρχία της Γαλάζιας Πατρίδας μας, η ασφάλεια της ανεξαρτησίας μας, αυτή είναι η ευθύνη μας. Τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου, έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό», ανέφερε ο Ακάρ και συμπλήρωσε ότι «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι, πως είμαστε επίσης ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας, πως θα ρισκάρουμε τα πάντα για τον σκοπό μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.