ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συλλυπητήρια της Τουρκίας στην Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη

Τη θλίψη του εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα

Συλλυπητήρια της Τουρκίας στην Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη

Η Τουρκία έστειλε την Τετάρτη συλλυπητήρια μηνύματα στη γειτονική Ελλάδα μετά το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 66.

#038;ab_channel=PronewsTV

«Μάθαμε με θλίψη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ως αποτέλεσμα ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη γειτονική μας Ελλάδα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στο λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε σχετικό σημείωμα, η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία μετά τον διπλό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 45.000 ανθρώπους.

Παρά την ιστορία αντιπαλότητας που χρονολογείται από αιώνες, η Ελλάδα έστειλε διασώστες και ανθρωπιστική βοήθεια μέσα σε λίγες ώρες από την καταστροφή.

Οι σεισμοί προκάλεσαν επίσης την πρώτη επαφή εδώ και μήνες μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια εβδομάδα μετά τις συνέπειες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε επίσης την πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου υπουργού στην Τουρκία μετά τους σεισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.