Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλει να αναβάλει τις εκλογές στην Ουκρανία για έξι μήνες, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Κύπριο δημοσιογράφο Άλεξ Χριστοφόρου. Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι εξετάζει τη διεξαγωγή εκλογών τον Μάιο του 2027.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κυβερνά ήδη επί επτά χρόνια, τρία επιπλέον μετά τη λήξη της κανονικής θητείας του, επικαλούμενος τον πόλεμο και τον στρατιωτικό νόμο για την αναβολή των εκλογών.

Η πληροφορία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης, με το ζήτημα των εκλογών να αποτελεί ένα από τα ευαίσθητα σημεία των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον Κύπριο δημοσιογράφο, η ενδεχόμενη αναβολή συνδέεται με την επιδίωξη του Ζελένσκι να διατηρήσει την ευρωπαϊκή στήριξη σε μια κρίσιμη φάση. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την ουκρανική πλευρά για το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram