Χ.Ακάρ: «Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα νησιά του Αιγαίου για αεροπορικές επιχειρήσεις – Αυτό δεν είναι πρόκληση;»

«Καμία επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέρα από τα 6 ν.μ.»

Χ.Ακάρ: «Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα νησιά του Αιγαίου για αεροπορικές επιχειρήσεις – Αυτό δεν είναι πρόκληση;»

Τρικυμία εν κρανίω από τον  Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίς ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε κανένα νησί, ενώ δήλωσε πως υπάρχουν 3,000 νησιά στο Αιγαίο που ανήκουν βέβαια στην Ελλάδα, αλλά δεν ανήκουν  όλα!

Μία ημέρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απείλησε με πόλεμο, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε:

«Εμείς λέμε ξεκάθαρα πως δεν αποδεχόμαστε με τίποτα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα νησιά όχι μόνο στα 12 μίλια, αλλά δεν δεχόμαστε και τίποτα πέραν των 6 μιλίων.

Αυτό το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές και το ξεκαθαρίζουμε. Αυτό θέλουμε να το αντιληφθούν».

«Το 1995 έγινε η κατάλληλη εργασία στην Εθνοσυνέλευση κι αυτό το γνωρίζουν όλοι. Πρέπει όλοι να ξέρουν πως οποιαδήποτε τέτοιο βήμα θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα.

Θυμηθείτε, λέμε στον γείτονά μας ότι ο λάθος λογαριασμός θα επιστρέψει από την Άγκυρα» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Ακάρ και η «μύτη» του:

«Στο Αιγαίο υπάρχουν περίπου 3.000 νησιά που ανήκουν στην Ελλάδα. Βέβαια δεν ανήκουν όλα στην Ελλάδα.

Υπάρχουν νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας.

Στα νησιά τα οποία τους ανήκουν, και βρίσκονται κάτω από τη μύτη μας τα επισκέπτονται υπουργοί τους, αξιωματούχοι, στρατηγοί, ναύαρχοι.

Κάνουν απογειώσεις, προσγειώσεις. Όλα αυτά δεν είναι προκλήσεις;

Τους λέμε πως τα νησιά από τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων σας παραχωρήθηκαν με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης τους.

Εσείς δεν το ακούτε αυτά που λέμε, και στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, η εγκατάσταση των στρατιωτικών μονάδων σε αυτά αποτελούν εξελίξεις που γίνονται κάτω από τη μύτη μας.

Αυτό πως να μην το εκλάβει η Τουρκία, ως ρίσκο, κίνδυνο και απειλή;

Εσείς αφού κάνετε έτσι εμείς λέμε πως αυτό είναι απειλή για εμάς, είναι ρίσκο. Τότε θα αναγκαστούμε να λάβουμε τα μέτρα μας.» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.