ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Αντιαρματικό βλήμα Kornet κατέστρεψε ΤΟΜΑ του ισραηλινού Στρατού! – Απάντησαν οι Ισραηλινοί – Εκτόνωση προς ώρας

Αντιαρματικό βλήμα Kornet  κατέστρεψε ΤΟΜΑ του ισραηλινού Στρατού! – Απάντησαν οι Ισραηλινοί – Εκτόνωση προς ώρας

(Ανανέωση 19.46): Η ανταλλαγή πυρών του ισραηλινού Στρατού με τους μαχητές της Χεζμπολάχ κατά τα φαινόμενα τερματίσθηκε, μάλλον χωρίς θύματα και για τις δύο πλευρές

Λίγη ώρα πριν, ο λιβανικός Στρατός ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι «περισσότερες από 40 εμπρηστικές ρουκέτες ή βλήματα διασποράς εκτοξεύθηκαν από τον ισραηλινό Στρατό στην περιφέρεια τριών χωριών του νοτίου Λιβάνου» από όπου δέχθηκαν τα πυρά της Χεζμπολάχ.

«Οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής έβαλαν κατά των περιχώρων των κοινοτήτων Μαρούν αλ-Ρας, Αϊταρούν και Γιαρούν με περισσότερες από 40 εμπρηστικές ρουκέτες ή βλήματα διασποράς, προκαλώντας πυρκαγιές» σε αυτήν την δασική περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

Το βόρειο Ισραήλ είχε γίνει νωρίτερα στόχος εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που προκάλεσαν την ισραηλινή απάντηση στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου, δημιουργώντας ανησυχίες για πολεμική κλιμάκωση.

Οι αντιαρματικοί πύραυλοι της Χεζμπολάχ εκτοξεύθηκαν κατά ισραηλινής βάσης και στρατιωτικών οχημάτων. Στόχοι επλήγησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Η οργάνωση Χεζμπολάχ είχε υποσχεθεί χθες ότι θα απαντήσει σε μία επίθεση την περασμένη βδομάδα με drone την ευθύνη για την οποία είχε επιρρίψει στο Ισραήλ.

Σήμερα, μετά την ανταλλαγή πυρών, η Χεζμπολάχ έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες» από την ισραηλινή επίθεση στον νότιο Λίβανο, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι ζήτησε την «παρέμβαση» του Παρισιού και της Ουάσινγκτον «απέναντι στις εξελίξεις στα «νότια σύνορα», όπου υπήρξε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στις δυνάμεις της οργάνωσης Χεζμπολάχ και τον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο Σάαντ Χαρίρι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και με σύμβουλο του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να ζητήσει την «την επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην εξέλιξη της κατάστασης στα νότια σύνορα» του Λιβάνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Από την πλευρά της, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που είναι ανεπτυγμένη στον νότιο Λίβανο κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ απηύθυνε έκκληση για την «μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση».

——————————————————————————-

(Αρχικό κείμενο): Ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς τη μεθοριακή κοινότητα Αβιβίμ του Ισραήλ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και να ανοίξουν καταφύγια στην περιοχή, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας τις τελευταίες ημέρες, για μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση με την ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με τα ισραηλινά ΜΜΕ να αναφέρουν ότι το πληρώμά του κατάφερε να το εγκαταλείψει πριν το πλήξει ο πύραυλος.

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν» μέσα στο ισραηλινό άρμα.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πάντως εάν επρόκειτο για άρμα μάχης ή τεθωρακισμένο όχημα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιρανικό PressTV το όχημα που καταστράφηκε μετέφερε ισραηλινούς στρατιώτες επομένως επρόκειτο για κάποιο ΤΟΜΠ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν ότι «απάντησαν στα πυρά» μετά την εκτόξευση «πολλών αντιαρματικών πυραύλων» από τον Λίβανο, οι οποίοι στόχευαν μια στρατιωτική βάση και οχήματα του στρατού.

Στην αρχική ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε λόγο για τραυματίες, ζήτησε όμως από όσους ζουν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια για να προστατευθούν.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι al Manar που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.