Επίσημη παραδοχή-σοκ του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ναι, θα αλλάξουμε τον κουρδικό πληθυσμό στην Συρία με πρόσφυγες από Τουρκία»!

Επίσημη παραδοχή-σοκ του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ναι, θα αλλάξουμε τον κουρδικό πληθυσμό στην Συρία με πρόσφυγες από Τουρκία»!

Μιλώντας στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν σε μία ομιλία που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση των Αζέρων, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι όχι απλώς θα συνεχιστεί η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μέχρι «να επιτευχθούν οι στόχοι» της, βασικά απαντώντας στις αμερικανικές κυρώσεις-«χάδι», αλλά εξήγγειλε επίσημα και… εθνοκάθαρση στην ζώνη ασφαλείας της βόρειας Συρίας!

Τόνισε επίσης ότι «Η Μάνπιτζ θα γίνει δική μας! Δεν θα την αφήσουμε να μείνει προπύργιο τρομοκρατών. Θα την καταλάβουμε σύντομα. Από την Μάνπιτζ μέχρι τα σύνορά μας με το Ιράκ θα απελευθερώσουμε ολόκληρη την περιοχή από τους τρομοκράτες»!

Μέχρι σήμερα το πρωί έχουμε απελευθερώσει μια ζώνη σχεδόν 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα χέρια της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης.

Και εν συνεχεία αποκάλυψε το σχέδιό του για εθνοκάθαρση της περιοχής: «Η ζώνη αυτή πρόκειται να υποδεχθεί «ε πρώτο χρόνο ένα εκατομμύριο, μετά δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και μετά το σύνολό των 3,5 εκατομμυρίων που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία από το 2011 που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία. Θα τους βρούμε στέγη και θα τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους ξανά»!

Φυσικά εννοεί ότι θα εκκενώσει τους κουρδικούς πληθυσμούς από όλη αυτή την περιοχή!

Είναι η πρώτη επίσημη ομολογία εθνοκάθαρσης, η πρώτη παραδοχή του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι πρόκειται να αλλάξει τον κουρδικό πληθυσμό αυτής της περιοχής με Σύρους πρόσφυγες!

Και βέβαια θα ξεκινήσει από το Κομπάνι, την κουρδική πόλη-σύμβολο στην αντίσταση των Κούρδων κατά του ISIS, στην οποία σπεύδει ένα συριακό κυβερνητικό κομβόι για να προλάβει να πάρει έστω τυπικά την διοίκηση της πόλης από τους Κούρδους, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, αλλά μετά τις δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι άγνωστο το τι θα συμβεί.

Οπως είναι άγνωστο τι θα συμβεί – βασικά είναι άγνωστο τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την Μάνπιτζ, δίπλα στην τουρκοκρατούμενη Αφρίν, όπου ναι. μεν, τυπικά κάποιες συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν πάρει θέση μέσα στην πόλη, αλλά αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση των τουρκόφωνων/τουρκόφιλων πολιτοφυλακών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο τουρκικός Στρατός, σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις σε όλη την έκταση του μετώπου, πλην της υποστήριξης του πυροβολικού και της Αεροπορίας, που παρέχεται ότι αυτό κριθεί απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.