ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο στρατηγός Χαφτάρ βομβάρδισε την Τρίπολη με UAV

Ο στρατηγός Χαφτάρ βομβάρδισε την Τρίπολη με UAV

Οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές με UAV στην Τρίπολη με, την έδρα της κυβέρνησης των τουρκόφιλων ισλαμιστών.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης είναι το θέατρο βίαιων μαχών από τις 4 Απριλίου, όταν ξεκίνησε η επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, για την κατάληψη της Τρίπολης.

Σύμφωνα εκπρόσωπο των ισλαμιστών, οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν στο αλ-Σουάνι (25 χλμ. νότια της Τρίπολης) προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Η κυβέρνηση των ισλαμιστών κατηγόρησε ότι «μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» εξαπέλυσαν τα πλήγματα «σε υποστήριξη του εγκληματία πολέμου Χάφταρ» εναντίον μιας οικιστικής περιοχής, σκοτώνοντας αμάχους, «μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα παιδί και τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους».

«Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξαπέλυσαν δύο επιδρομές εναντίον της γέφυρας αλ-Ζάχρα», δυτικά της Τρίπολης, «προκαλώντας ζημιές στις υποδομές», δήλωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΚΕΕ, Μοχαμάντ Γκνουνού.

Αφότου ξεκίνησε η επίθεση εναντίον της Τρίπολης, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 μαχητές ενώ 146.000 Λίβυοι έχουν εκτοπισθεί, δήλωσε προχθές, Σάββατο, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γκασάν Σαλαμέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά πάντως η χώρα μας συνεχίζει να «κοιτάει» και αρνείται να βοηθήσει τον φιλικό προς αυτή στρατηγό Χαφτάρ να εκδιώξει τους τουρκόφιλους ισλαμιστές που πάνε να της «εξαφανίσουν» την υφαλοκρηπίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.