ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H κατάρριψη Apache της Σ. Αραβίας από τους Χούθι της Υεμένης (βιντεο)

H κατάρριψη Apache της Σ. Αραβίας από τους Χούθι της Υεμένης (βιντεο)

Την εβδομάδα που πέρασε στο μέτωπο της Υεμένης καταγράφηκαν δυο καταρρίψεις οπλικών συστημάτων. Το ένα αφορούσε την κατάρριψη ενός επιθετικού ελικοπτέρου τύπου AH-64 Apache των σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων και το άλλο την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) κινεζικής κατασκευής τύπου Wing Loong. Οι περισσότερες αναφορές «χρέωναν» και τα δυο οπλικά συστήματα στη Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι αμφότερα επιχειρούν και στο πλαίσιο των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) που επίσης έχουν εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη.

Οι καταρρίψεις φέρονται αν έχουν γίνει από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι επιχειρούν και με βοήθεια των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Όσον αφορά το επιθετικό ελικόπτερο, καταρρίφθηκε σε συνοριακή περιοχή ανάμεσα στην Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία. Οδήγησε δε στον θάνατο τους δυο πιλότους του. Η στιγμή της κατάρριψης αποτυπώθηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα…https://twitter.com/seyyahnews/status/1200852635726860290

Το Apache πρέπει αν χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος. Το ουραίο τμήμα του αποκολλήθηκε και το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες. Έτσι, ως μια φλεγόμενη «μπάλα », συνετρίβη εντός δευτερολέπτων στο έδαφος. Αντίθετα, για την κατάρριψη του κινεζικής κατασκευής UAV δεν υπάρχει βίντεο, αλλά φωτογραφίες από τον εντοπισμό του από τις δυνάμεις των Χούθι μετά τη συντριβή στο έδαφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.