ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο της Υεμένης κηρύσσει αυτοδιακυβέρνηση στα νότια της χώρας

Το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο της Υεμένης κηρύσσει αυτοδιακυβέρνηση στα νότια της χώρας

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει γνωστό πως θα εφαρμόσει καθεστώς αυτοδιακυβέρνησης, κηρύσσοντας παράλληλα και κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις νότιες περιοχές της χώρας, εξέδωσε το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο της Υεμένης, η οποία ανακοίνωση έχει γίνει γνωστή στο πρακτορείο Sputnik.

«Από τα μεσάνυχτα της 25ης Απριλίου κηρύσσεται γενική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Άντεν καθώς και σε όλες τις νότιες επαρχίες, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν λάβει εντολή να την εφαρμόσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Το Συμβούλιο κατηγορεί τα μέλη της κυβέρνησης της Υεμένης για διαφθορά, αποτυχία στην επίτευξη των δεσμεύσεων τους, συνωμοσία εναντίον του λαού της Υεμένης και χρήση των πόρων της χώρας για χρηματοδότηση των ενεργειών τους.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο, η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει τους μισθούς των στρατιωτών και των πολιτών εδώ και μήνες.

«Το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο κηρύσσει αυτοδιακυβέρνηση, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της 25ης Απριλίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει διατεθεί στο πρακτορείο Sputnik.

Τον Νοέμβριο του 2019, η αναγνωρισένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Υεμένης, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο. Στην συμφωνία συμπεριλαμβανόταν μεταξύ άλλων ο όρος, το Συμβούλιο να επιστρέψει στην κυβέρνηση εγκαταστάσεις και κρατικές υπηρεσίες, που είχαν καταληφθεί στη νότια Υεμένη από τις δυνάμεις του Συμβουλίου.

Το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο δημιουργήθηκε το 2017, με υποστήριξη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία ανήκουν στην Σαουδαραβική συμμαχία, η οποία μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούθι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 8 Απρλίου, η συμμαχία ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη, διάρκειας 14ων ημερών, ύστερα από έκκληση των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, οι δύο πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, επανειλημμένως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.