ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι… Ρώσοι του συριακού στρατού και ο εκνευρισμός της Τουρκίας

Οι… Ρώσοι του συριακού στρατού και ο εκνευρισμός της Τουρκίας

Πριν από λίγο διάστημα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πληροφορίες ότι Ρώσοι στρατιώτες ήταν ντυμένοι με συριακές στολές κάνοντας την εμφάνιση τους στα χαρακώματα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sözcü, οι Ρώσοι μεταμφιέζονται ως στρατιώτες του «καθεστώτος του Άσαντ» και πολεμούν κατά των τουρκικών δυνάμεων και των φιλότουρκων Τζιχαντιστών προκαλώντας παράλληλα μεγάλες απώλειες.

Ειδικοί εκτιμούν ότι πίσω από όλες τις επιτυχίες του συριακού στρατού στο μέτωπο στο Ιντλίμπ, «υπάρχουν Ρώσοι που αγωνίζονται για τους Σύρους». Επιπλέον, η τουρκική πλευρά πίσω από τις κλειστές πόρτες σε Άγκυρα και Κρεμλίνο έχει συζητήσει το θέμα επανειλημμένα με τη ρωσική πλευρά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Όπως προκύπτει από πληροφορίες που παρέχονται από διάφορες πηγές, αρκετά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη υλοποίησαν έναν μεγάλο κύκλο μέσω Ιράν και Ιράκ για την πτήση τους στην αεροπορική βάση του Khmeimim.

Δεν έχουν παρασχεθεί άλλες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα, αν και πολλά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία δεν είχε κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη, αλλά πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Κρεμλίνου .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγές στην Τουρκία ισχυρίζονται και αυτές ότι στην πραγματικότητα η Άγκυρα δεν απαγόρευσε την πτήση των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών μέσω του εναέριου χώρου της, κάτι που μας δείχνει ότι υπάρχει ένταση και πιθανή ρήξη των σχέσεων των δύο χωρών με θέμα το Ιντλίμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.