ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η CIA στοχοποιεί τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία

Η CIA στοχοποιεί τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία

Επιχείρηση συλλογής πληροφοριών για ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας, έχει σε πλήρη εξέλιξη  η CIA ώστε να εντοπιστούν οι θέσεις, η οργάνωση τους και ηγετικά που αποτελούν στόχους προτεραιότητας για τους αμερικανούς.

Όπως έγινε γνωστό είναι πιθανό σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή ειδική επιχείρηση με επιλεκτικά πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV/UCAV,σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς του Λος Άντζελες.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους νυν και πρώην αξιωματούχους, η εφημερίδα προσθέτει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει εγκρίνει ακόμη τις επιθέσεις των UAV στη Συρία, όμως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της CIA πρόσφατα έχει επιφορτίσει πολλούς πράκτορές της με την παρακολούθηση των ισλαμιστών μαχητών.

Οι επιχειρησιακές ομάδες επανδρώνονται από έμπειρα στελέχη που είχαν αναλάβει τις επιχειρήσεις κατά της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Ορισμένα μέλη της οργάνωσης αυτής σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν περάσει στη Συρία κι έχουν ενωθεί με τις ισλαμικές ομάδες που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η CIA είναι γνωστό ότι διατηρεί επίσης στενές επαφές με τις αντίστοιχες υπηρεσίες αντικατασκοπίας της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και άλλων χωρών, που δραστηριοποιούνται στη Συρία αλλά σε αυτή τη φάση έχει ζητηθεί η ενεργός συνδρομή τους.

Οι ισλαμιστές μαχητές διαδραματίζουν ένα όλο και πιο αύξοντα ρόλο στις μάχες κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στη Συρία, υπογραμμίζει η εφημερίδα, γεγονός που έχει προκαλέσει την προσοχή της CIA.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ θεωρεί πως μία από τις πιο σημαντικές και μαχητικές παρατάξεις των αντικαθεστωτικών, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, είναι κατ’ ουσίαν τρομοκρατική ομάδα, της οποίας η υπόσταση δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτήν της Αλ Κάιντα, επισημαίνουν οι Τάιμς. μάχονται

Όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται (ή τουλάχιστον να παραδέχονται δημόσια) ότι αυτοί που μάχονται το νόμιμο καθεστώς της Συρίας αποτελούν συμμάχους ακόμα και τμήματα της Αλ Κάιντα που υποτίθεται ότι αποτελεί το Νο 1 στόχο των αμερικανών στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας.

Η πρόθεση ευρωπαϊκών χωρών να εξοπλίσουν με όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται τα κυβερνητικά στρατεύματα αποδεικνύει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ή έλλειψη συντονισμού στην καλύτερη περίπτωση μεταξύ ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ.

Επιπλέον είναι σαφές ότι εάν οι ισλαμιστές δεν ητηθούν, η μεταπολεμική Συρία θα μεταμορφωθεί σε ένα σκηνικό χάους ως επίκεντρο μιας ευρύτερης αναταραχής που θα ξεσπάσει στην περιοχή καθώς στοιχεία ακραίου ισλαμισμού θα επεκταθούν με ταχύτητα και σε γειτονικές χώρες..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.