ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα νύχτα κολάσεως στο Ισραήλ: Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ – Ρουκέτες και βομβαρδισμοί (upd) (βίντεο)

Νέα νύχτα κολάσεως στο Ισραήλ: Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ – Ρουκέτες και βομβαρδισμοί (upd) (βίντεο)

Νέα νύχτα κολάσεως στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, με τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να κλιμακώνονται.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ (κεντρικά), θέατρο τις τελευταίες ώρες «ταραχών» στις οποίες ενεπλάκησαν μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός διευκρίνισε πως έδωσε πράσινο φως για να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη Λοντ, όπου η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας μετά τον βίαιο θάνατο ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Συναγωγή παραδόθηκε στις φλόγες στην πόλη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, εν μέσω επεισοδίων ανάμεσα σε Άραβες και Εβραίους κατοίκους, μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Άραβες φέρονται να σύλησαν συναγωγή στη Λοντ, πόλη που απέχει 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τελ Αβίβ, και κατόπιν να την πυρπόλησαν. Δεκάδες αυτοκίνητα επίσης πυρπολήθηκαν, ενώ καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων.

Ο δήμαρχος της Λοντ, ο Χαΐρ Ρεβίβο, μίλησε για «εμφύλιο πόλεμο» και ζήτησε να επιβληθεί αμέσως απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στην πόλη. Η ισραηλινή αστυνομία ζήτησε από τους Εβραίους πολίτες της Λοντ να εκκενώσουν την περιοχή.

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν επίσης στις κατά πλειονότητα αραβικές πόλεις Άκο (βόρεια) και Γιάφα (κοντά στο Τελ Αβίβ).

Τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας τεράστιος πύργος 10 ορόφων στην κεντρική πόλη της Γάζας βομβαρδίστηκε από ισραηλινούς πυραύλους F16. Ο πύργος Al-Jawhara περιλαμβάνει δεκάδες γραφεία για μέσα ενημέρωσης.

Ακόμη δύο νεκροί

Παράλληλα, ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας.

Γίνεται λόγος για έναν άνδρα και ένα κορίτσι, που έχασαν τη ζωή τους στην προαναφερθείσα περιοχή όταν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, χτυπήθηκε από ρουκέτα.

Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άνδρας περίπου 40 ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν γονιός και κόρη.

Μετά τους δύο αυτούς νέους θανάτους, αυξάνονται στους πέντε οι νεκροί στο Ισραήλ από το βράδυ της Δευτέρας.


(Αρχικό κείμενο 11/5 – 22:19)

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ένταση στο Τελ Αβίβ και σε άλλες περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ήχησαν οι σειρήνες προειδοποιώντας για εισερχόμενους πύραυλους.

Τα «χτυπήματα» που σημειώθηκαν στο ισραηλινό έδαφος, ακολούθησαν τη δέσμευση των μαχητών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, να «απαντήσουν» σε μια ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή στη Λωρίδα της Γάζας νωρίτερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, φαίνεται πως πύραυλοι έχουν πλήξει σημεία στο Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, πλήγματα δέχτηκε το προάστιο Ρισόν Λεζιόν, όπου εντοπίστηκε μια γυναίκα, η οποία είχε χάσει τη ζωή της.

Η ισραηλινή αεράμυνα απάντησε με εκτοξεύσεις του συστήματος Iron Dome ενώ η ισραηλινή αεροπορία προχώρησε σε σφοδρούς βομβαρδισμούς θέσεων της Χαμάς.

Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ (τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού), ενώ οι εισερχόμενες πτήσεις ανακατευθύνονται στην Κύπρο.

Πύραυλος έπεσε στην πόλη Χολόν – Αναφορές για τραυματίες

Πύραυλος από τη Χαμάς «χτύπησε» ένα λεωφορείο στην πόλη Χόλον, νότια του Τελ Αβίβ, τραυματίζοντας «έναν αριθμό ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς. Νεότερες αναφορές, κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι τραυματίες, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ανέφερε πως ένας πύραυλος έπληξε και κτίριο στη Χολόν.

Πύραυλοι έπεσαν και σε άλλες πόλεις, όπως η Σντερότ, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια.

Χαμάς: Ρίξαμε 130 πυραύλους

Από την πλευρά της, η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση 130 πυραύλων στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ.

«Εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας και ξεκινήσαμε τη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση στο Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του, με 130 πυραύλους, ως απάντηση στον εχθρό», ανέφερε η Χαμάς σε σχετικό τηλεγράφημα.

Ο αριθμός των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στο κεντρικό Ισραήλ δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.