ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αμερικανός αξιωματούχος: «Η Χαμάς προσπάθησε να διώξει κρυφά τους μαχητές της από τη Γάζα με τραυματίες και ξένους υπηκόους»

Διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο των ονομάτων στην λίστα που έδωσε η Χαμάς ήταν μαχητές της

Αμερικανός αξιωματούχος: «Η Χαμάς προσπάθησε να διώξει κρυφά τους μαχητές της από τη Γάζα με τραυματίες και ξένους υπηκόους»

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς προσπάθησε να διώξει κρυφά τους μαχητές της από τη Γάζα με ασθενοφόρα μέσω της Ράφα, καθυστερώντας τις προσπάθειες εκκένωσης ξένων υπηκόων.

Η Χαμάς παρείχε στην Αίγυπτο και τις ΗΠΑ μια λίστα με τους σοβαρά τραυματίες που ήθελε να εκκενώσει, μαζί με τους χιλιάδες ξένους υπηκόους που ήθελαν να φύγουν.

Αμερικανοί και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο των ονομάτων ήταν μαχητές της Χαμάς, κανένας από τους οποίους δεν ήταν μεταξύ των 76 τραυματιών Παλαιστινίων που τελικά απομακρύνθηκαν.

Η απελευθέρωση δύο Αμερικανών ομήρων νωρίτερα αυτό το μήνα από τη Γάζα χρησιμεύει περαιτέρω ως «πιλότος» στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με στόχο την ασφάλιση άλλων ομήρων, είπε ο αξιωματούχος.

«Υπάρχει μια ενεργή διαδικασία σε εξέλιξη εδώ με πολλαπλές γραμμές προσπάθειας», σημείωσε ο αξιωματούχος, περιγράφοντάς την ως «απίστευτα δύσκολη, περίπλοκη και χρονοβόρα».

Οποιαδήποτε συμφωνία θα απαιτούσε «μια αρκετά σημαντική παύση των εχθροπραξιών», σημείωσε ο αξιωματούχος, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν για ανθρωπιστικές παύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αξιωματούχος σημείωσε περαιτέρω ότι το Ισραήλ έχει «βελτιώσει σημαντικά αυτό που ήταν αρχικά το σχέδιό του» όσον αφορά τη στρατιωτική του απάντηση στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν σηματοδότησε «την αρχή ενός βόρειου μετώπου ή κάτι παρόμοιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.