ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανταρσία μιας ολόκληρης ουκρανικής Ταξιαρχίας στο Ντονμπάς – Καμία σοβαρή ζημιά στην γέφυρα της Χερσώνας

Οι Ρώσοι πέρασαν σήμερα ενισχύσεις βόρεια του Δνείπερου

Ανταρσία μιας ολόκληρης ουκρανικής Ταξιαρχίας στο Ντονμπάς – Καμία σοβαρή ζημιά στην γέφυρα της Χερσώνας

Οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της περιφέρειας του Ντονμπάς που αποτελούνται από κατοίκους των δυτικών περιοχών αρνήθηκαν σήμερα να εκτελέσουν τις εντολές του Κιέβου. Πρόκειται για την 100η Tαξιαρχίας εδαφικής άμυνας στην πόλη Lutsk, στην περιοχή Volyn, με αποτέλεσμα να αφοπλιστεί.

Πιστοί στο καθεστώς συνέλαβαν τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και αφόπλισαν την μονάδα η οποία όμως έπαψε να είναι μάχιμος σχηματισμός.

Σε μία άλλη εξέλιξη οι Ρώσοι μετέφεραν σήμερα στην περιοχή της Χερσώνας ενισχύσεις από την γέφυρα του Δνείπερου που βομβαρδίστηκε χθες από τα αμερικανικά HIMARS, αλλά όπως σημείωνε από χθες το pronews.gr η γέφυρα δεν καταστράφηκε κι εξακολουθεί να είναι λειτουργική:

Το Kramatorsk, η Konstantinovka και το Artyomovsk δέχθηκαν επίσης την επίσκεψη της ρωσικής Αεροπορίας η οποία κτύπησε την βιομηχανική ζώνη του Kramatorsk και πιο συγκεκριμένα τα εργοστάσια Starokramatorsk και Novokramatorsk – SKMZ και NKMZ, όπου οι Ουκρανοί επισκευάζουν τα οχήματά τους.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι οι ουκρανικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί επιχείρησαν να αντεπιτεθούν σε ορισμένα σημεία της γραμμής επαφής στο Ντόνετσκ, θεωρώντας ότι η ρωσική παράταξη δεν έχει «βάθος».

Συνετρίβησαν από το ρωσικό πυροβολικό που ενισχύεται διαρκώς. Περίπου 300 πυροβόλα και 250 συστήματα ρουκετοβόλων διαφόρων διαμετρημάτων μεταφέρθηκαν από την Άπω Ανατολή.

Στο μεταξύ προσβλήθηκαν από αέρος εννέα θέσεις διοίκησης, της 59ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Nikolaev, όπου βρίσκονταν και ξένοι μισθοφόροι, της 14η Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην περιοχή Artemovsk καθώς και το αρχηγείο της SBU στην πόλη Kramatorsk.

Κτυπήθηκαν έξι αποθήκες με ρουκέτες και πυρομαχικά στις περιοχές των οικισμών Konstantinovka, Fedorovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Nτονέτσκ, Malievka της περιοχής Dnipropetrovsk και στη πόλη Nikolaev .

Καταστράφηκαν ακόμα οκτώ ουκρανικές διμοιρίες πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης “Grad” στις περιοχές Zvanovka, Kirovo, Soledar, Krasnoe, Platonovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Dobropolye της περιοχής Zaporozhye και Shirokoye της περιοχής Mykolaiv, ένα MLRS Uragan και ραντάρ αντιπυροβολικού στην περιοχή του χωριού Zarozhnoye, στο Χάρκοβο.

Επίσης 9 Μοίρες πυροβολικού με πυροβόλα D-20 και επτά Μοίρες με πυροβόλα D-30 στις περιοχές των οικισμών Seversk, Kirovo, Novomikhailovka, Konstantinovka, Klescheevka, Georgievka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Novopavlovka, Zasele και περιοχής Vesele, Dobroe, περιοχή Mykolaiv, δέχθηκαν τις επισκέψεις ενός ρωσικού Tάγματος επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52.

Δεν έμειναν και πολλά πράγματα για να θυμίζουν ότι υπήρχαν κάποτε ως μάχιμοι σχηματισμοί…

Επίσης ένα μαχητικό Su-30 κατέρριψε αεροσκάφος Su-25 της Ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή Kramatorsk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Είναι από τα λίγα ουκρανικά αεροσκάφη που πετούσαν.

Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8 της ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή Pervomaiskoye στο Νικολάεφ , καθώς και πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Topolskoe, Dementievka, Peschanoe, Yenakiyevo και Makeevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.