ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

CNN: «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ χειρότερη – Οι Ρώσοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα»

Για πρώτη φορά το αμερικανικό ΜΜΕ αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης Τ.Μπάιντεν

CNN: «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ χειρότερη – Οι Ρώσοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα»

Αφιέρωμα στην ουκρανικής αντεπίθεσης, την οποία χαρακτηρίζει ως «ανυπέρβλητο έργο», κάνει το αμερικανικό ΜΜΕ CNN.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Google Eric Schmidt , ο οποίος έχει περάσει πολύ χρόνο με τον ουκρανικό στρατό, επιβεβαιώνει ορισμένα σημαντικά σημεία σε αυτήν τη συνέντευξη με τον Fareed Zakaria του CNN:

«Οι Ρώσοι έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα πυροβολικού και δεν πρόκειται να το εξαντλήσουν. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν 60.000 οβίδες ανά ημέρα σε σύγκριση με 5.000 οβίδες ανά ημέρα από ολόκληρη τη δυτική παραγωγή. Αυτό είναι ακόμη υψηλότερο από τις αναλογίες 10:1 για την ισορροπία του πυροβολικού που έχει καταγράφει σε άλλες αναλύσεις, αποδεικνύοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ χειρότερη.

Η διάτρηση των ρωσικών γραμμών για να βαδίσει ο Ουκρανικό στρατός προς την Αζοφική Θάλασσα και να κόψει τη χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία (αυτή είναι η στρατηγική της ουκρανικής αντεπίθεσης) είναι ένα «ανυπέρβλητο έργο». Υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια, και ακόμη κι αν μια ομάδα στρατιωτών μπορούσε να περάσει, θα βομβαρδιζόταν αμέσως με πυροβολικό από όλες τις πλευρές.

Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για χρόνια επειδή καμία πλευρά δεν έχει επαρκές πλεονέκτημα. Η μόνη πιθανή αλλαγή του παιχνιδιού που βλέπει είναι αν η Ουκρανία μπορεί να παράγει μαζικά drones. Αλλά τα εργοστάσια πρέπει να κατασκευαστούν στην Ουκρανία «για διάφορους λόγους». Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι, αλλά αυτό μου φαίνεται μη ρεαλιστικό, καθώς οι Ρώσοι μπορούν να διαταράξουν την παραγωγή βομβαρδίζοντας τα εργοστάσια.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί, δεδομένου του πλεονεκτήματος του πυροβολικού, η Ρωσία δεν έχει επαρκές πλεονέκτημα για να προχωρήσει στην επίθεση μόλις κορυφωθεί η ουκρανική αντεπίθεση. στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει ήδη στο βορρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι η πρώτη φορά που το CNN αμφισβητεί ευθέως το αφήγημα της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ουκρανική αντεπίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.