ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εικόνες από την απίστευτη επιχείρηση του αεροδρομίου Γκοστομέλ του Κιέβου από τις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (φώτο)

Αποχώρησαν αήττητοι μετά από ένα μήνα μαχών λόγω του διπλωματικού ρωσικού φιάσκο της Κωνσταντινούπολης

Εικόνες από την απίστευτη επιχείρηση του αεροδρομίου Γκοστομέλ του Κιέβου από τις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις (φώτο)

Πριν δύο χρόνια και συγκεκριμένα το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου του 2022, οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις κατέλαβαν περιοχές στα βόρεια και δυτικά του Κιέβου, μεταξύ των οποίων και το διεθνές αεροδρόμιο Γκοστομέλ σε μία υποδειγματική αερομεταφερόμενη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας.

Ταυτόχρονα εξασφάλισαν την απόλυτη αεροπορική υπεροχή.

Οι ρωσικές ειδικές μονάδες έφτασαν τότε μέχρι το προεδρικό μέγαρο από όπου όμως οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις είχαν προλάβει να φυγαδεύσουν τον Β.Ζελένσκι.

Ωστόσο, αν και η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε υλοποίηση της συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης, οι Ρώσοι άρχισαν να αποχωρούν, λίγες μέρες αργότερα στις 29 Μαρτίου, με ελάχιστες στρατιωτικές απώλειες.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.