ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιβεβαιώνεται η στρατοπέδευση χιλιάδων στρατιωτών της Wagner στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας – Ανησυχία και σε Πολωνία

Α.Λουκασένκο: «Θα εκπαιδεύσουν τον στρατό μας σε τακτικές μάχης και όπλων»

Επιβεβαιώνεται η στρατοπέδευση χιλιάδων στρατιωτών της Wagner στα βόρεια σύνορα της Ουκρανίας – Ανησυχία και σε Πολωνία

Την στρατοπέδευση χιλιάδων στρατιωτών της Wagner στη Λευκορωσία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο. 

Κάτι το οποίο σας είχε αναφέρει το pronews.gr, καθώς δημιουργείται ένα στρατόπεδο στην περιοχή Μογκίλεφ, το οποίος θα έχει χωρητικότητα 8.000 ατόμων. Κάτι που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα έχει έναν ετοιμοπόλεμο και έμπειρο στρατό στα βόρεια σύνορά της, κάτι που θα την αναγκάσει λογικά να στείλει περισσότερους άνδρες στα συγκεκριμένα εδάφη, ώστε να αποτραπεί κάποια απόπειρα εισβολής.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Λευκορώσος πρόεδρος, ο οποίος είπε ότι θα δοθεί στους στρατιώτες της Wagner ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο.

Παράλληλα ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε ότι τα πυρηνικά τα οποία μεταφέρθηκαν από τη Ρωσία, δεν θα τα προστατεύουν οι στρατιώτες της Wagner.

Ταυτόχρονα ο Α.Λουκασένκο υποστήριξε ότι οι στρατιώτες της Wanger θα εκπαιδεύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας σε τακτικές μάχης και όπλων.

Για τις εξελίξεις μίλησε και ο πρόεδρος της Πολωνίας Α.Ντούντα, ο οποίος τις χαρακτήρισε ως «αρνητικές». «Βλέπουμε τι συμβαίνει, τη μετεγκατάσταση ρωσικών δυνάμεων με τη μορφή του ομίλου Wagner στη Λευκορωσία και τον επικεφαλής του ομίλου Wagner που πηγαίνει εκεί, όλα αυτά είναι πολύ αρνητικές ενδείξεις για εμάς, τις οποίες θέλουμε να τις θέσουμε με ισχυρό τρόπο στους συμμάχους μας» δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απεύθυνε το βράδυ της Δευτέρας (26/6) ανακοίνωσε πως αυτοί που οργάνωσαν την «εξέγερση» και τα γεγονότα της 24ης Μαϊου «θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη», εννοώντας επί της ουσίας τον επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Οποιοσδήποτε εκβιασμός και οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης εσωτερικής αναταραχής είναι καταδικασμένα σε αποτυχία», είπε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Οι οργανωτές της εξέγερσης, αφού πρόδωσαν τη χώρα, πρόδωσαν και όσους ήταν μαζί τους. Μια ένοπλη εξέγερση θα είχε κατασταλεί ούτως ή άλλως». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτοί που έκαναν αυτό το εγκληματικό βήμα για να διχάσουν τη χώρα, η οποία δέχεται πιέσεις από το εξωτερικό (…) είναι οι εχθροί της Ρωσίας», είπε επίσης, κατηγορώντας την Ουκρανία, η οποία «ήθελε τους Ρώσους στρατιώτες να σκοτωθούν μεταξύ τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.