ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Γάζα: Στρατιώτες του τάγματος Γκολάνι κατέστρεψαν άγαλμα της Χαμάς στη συνοικία Shejaya

Πρόκειται για ένα μνημείο που είχε στηθεί για να θυμίζει μία θανατηφόρα επίθεση που είχε σημειωθεί το 2014

Γάζα: Στρατιώτες του τάγματος Γκολάνι κατέστρεψαν άγαλμα της Χαμάς στη συνοικία Shejaya

Οι στρατιώτες του 13ου τάγματος της ταξιαρχίας Γκολάνι κατέλαβαν τη λεγόμενη πλατεία Παλαιστίνης στη συνοικία Shejaya της Γάζας και κατέστρεψαν και ένα άγαλμα που είχε στήσει η Χαμάς.

Να σημειωθεί πως μέσω αυτού μνημονευόταν η θανατηφόρα επίθεση εναντίον τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού που είχε σημειωθεί στη Γάζα το 2014.

«Βρισκόμαστε εδώ, το 13ο Τάγμα, στο σημείο όπου η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς έστησε ένα άγαλμα που δοξάζει την καταστροφή που συνέβη στο τάγμα κατά την [επιχείρηση] Protective Edge. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς: Όπου ανεγερθεί ένα τέτοιο άγαλμα, θα έρθουμε και θα το καταστρέψουμε» δήλωσε ο διοικητής του 13ου Τάγματος αντισυνταγματάρχης Yuval Mazuz.

Υπενθυμίζεται ότι στον πόλεμο του 2014, επτά στρατιώτες της Golani σκοτώθηκαν όταν το τεθωρακισμένο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε σε μάχες στη Shejaiya. Η σορός ενός από τους επτά, του λοχία Oron Shaul, αιχμαλωτίστηκε από τη Χαμάς και βρίσκεται ακόμη στην κατοχή της.

Μετά το θανατηφόρο περιστατικό, η Χαμάς έστησε ένα μνημείο με μια μεγάλη γροθιά να διαπερνά ένα APC, κρατώντας τρεις στρατιωτικές ταυτότητες, μία από τις οποίες έχει το όνομα του Shaul.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι IDF λένε ότι το 13ο Τάγμα Golani και τα στρατεύματα της 188ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας κατέλαβαν σήμερα την πλατεία – από την οποία η Χαμάς παρέλασε επίσης απελευθερωμένους ομήρους πριν από αρκετές εβδομάδες – και κατέστρεψαν το μνημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.