ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Γενική πανστρατιά» κήρυξε η Ουκρανία: «Να παρουσιαστούν όσοι μπορούν να φέρουν όπλο» – Η αποτυχία της αντεπίθεσης έφερε πανικό στο Κίεβο

Έχουν μεγάλες και δυσαναπλήρωτες απώλειες

«Γενική πανστρατιά» κήρυξε η Ουκρανία: «Να παρουσιαστούν όσοι μπορούν να φέρουν όπλο» – Η αποτυχία της αντεπίθεσης έφερε πανικό στο Κίεβο

Γενική κινητοποίηση όλων των αρτιμελών ανδρών που μπορούν να πάρουν όπλο στα χέρια τους κήρυξε το Κίεβο. 

Η αποτυχία της αντεπίθεσης και οι χιλιάδες απώλειες οδήγησε σε πανικό στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση να ζητά από όλους τους άνδρες που μπορούν να πολεμήσουν να παρουσιαστούν στο γραφείο στρατιωτικής καταγραφής και εγγραφής εντός 10 ημερών.

Η απαίτηση ισχύει ακόμη και για όσους δεν έχουν λάβει διαταγή κινητοποίησης. Νωρίτερα η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποκρούουν τις ρωσικές στο ανατολικό μέτωπο και δεν τους έχουν επιτρέψει να προωθηθούν «ούτε ένα μέτρο».

«Οι δυνάμεις μας εξακολουθούν να αποκρούουν αποτελεσματικά τις προωθήσεις των Ρώσων στρατιωτών», έγραψε η Μαλιάρ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενη σε τέσσερις τομείς-κλειδιά στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των οποίων είναι και το Λιμάν.

Η Μαλιάρ είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στο νότιο μέτωπο «σταδιακά κινούνται προς τα εμπρός». «Είχαμε μερική επιτυχία. Αποκρούουμε τον εχθρό και σταθεροποιούμε τη γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.

Ωστόσο οι αριθμοί είναι αμείλικτοι καθώς οι Ουκρανοί ήδη μετράνε 13.000 απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες από τις 4 Ιουνίου 2023 και όπως δήλωσε και ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν… προσεχώς θα ξεμείνουν από μάχιμους στρατιώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.