Γερμανίδα ΥΠΕΞ: «Αν η εισαγωγή ρωσικής ενέργειας σταματούσε σε μια νύχτα, θα είχαμε ρεύμα για λίγες εβδομάδες»

Η Αναλένα Μπέρμποκ τόνισε πως θα «πρέπει να έχουμε ψυχραιμία για τέτοια θέματα σε αυτούς τους καιρούς»

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: «Αν η εισαγωγή ρωσικής ενέργειας σταματούσε σε μια νύχτα, θα είχαμε ρεύμα για λίγες εβδομάδες»

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση στη Γερμανία εξαιρεί από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας την προμήθεια ενέργειας.

Συγκεκριμένα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ προειδοποίησε πως «εάν όλες οι εισαγωγές ενέργειας σταματούσαν σε μια νύχτα, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση για λίγες εβδομάδες», απαντώντας στην κριτική που ασκείται στη γερμανική κυβέρνηση επειδή επιμένει να εξαιρείται η προμήθεια ενέργειας από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Πόσες ημέρες θα μπορούσαμε να αντέξουμε οι άνθρωποι να μην μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, να μην έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα στα νηπιαγωγεία ή να μην λειτουργούν τα νοσοκομεία;», διερωτήθηκε η κυρία Μπέρμποκ από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε ψυχραιμία για τέτοια θέματα σε αυτούς τους καιρούς, ακόμη και όταν ραγίζει η καρδιά μας».

Η υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «εάν αυτό σήμαινε ότι ο πόλεμος θα σταματούσε αύριο, τότε θα το κάναμε».

Στη Γερμανία πάντως, σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, υπέρ του μποϋκοτάζ των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία τάσσεται το 55% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 39%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότεροι υποστηρικτές του εμπάργκο ανήκουν στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), στη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και στους Πράσινους, ενώ τη συνέχιση της προμήθειας φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία ζητούν κυρίως οι ψηφοφόροι των Φιλελευθέρων (FDP), της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) και της Αριστεράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.