ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Δύση παραδέχεται ότι η Ρωσία άντεξε την ουκρανική αντεπίθεση: «Όλα λειτουργούν τέλεια για τον Β.Πούτιν»

Δημοσιεύματα από Der Spiegel και Economist για το σχέδιο της Δύσης που απέτυχε

Η Δύση παραδέχεται ότι η Ρωσία άντεξε την ουκρανική αντεπίθεση: «Όλα λειτουργούν τέλεια για τον Β.Πούτιν»

Η Ουκρανία μετρά μια σειρά από αποτυχίες στο πεδίο, ενώ την ίδια ώρα οι κυρώσεις της Δύσης δεν έχουν επηρεάσει τη Ρωσία, κάτι που φαίνεται να έχει οδηγήσει το Κίεβο να ετοιμάζεται ήδη για την παράδοσή του, όπως αναφέραμε ήδη στο pronews.gr. Την ίδια ώρα ο δυτικός Τύπος για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει να παραδέχεται ότι η Ρωσία θα κερδίσει τον πόλεμο. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του στην αντιπαράθεση με την Ουκρανία και τη Δύση, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα η Δύση ήταν πεπεισμένη ότι το σχέδιο του Κρεμλίνου για την Ουκρανία ήταν καταδικασμένο να αποτύχει και το τίμημα για τη Ρωσία θα ήταν υψηλό.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Αλλά μετά από 21 μήνες πολέμου, «δεν διαφαίνεται καμία τιμωρία» και «οι υπολογισμοί του Ρώσου προέδρου λειτουργούν μέχρι στιγμής τέλεια».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται λόγω της αυξημένης στρατιωτικής παραγωγής και των υψηλών τιμών του πετρελαίου που έχουν αντέξει τις κυρώσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Πούτιν δεν έχει γίνει ποτέ παρίας, αφού πρόσφατα συμμετείχε σε μια εικονική συνάντηση της G20. Στο εσωτερικό, η διακυβέρνησή του παραμένει «αδιαμφισβήτητη» και έχουν παρατηρηθεί βελτιώσεις στο εσωτερικό μέτωπο.

«Οι δυτικές ελπίδες ότι η Ρωσία θα αντιμετώπιζε οικονομική κατάρρευση ή εσωτερικές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης και της λεγόμενης «στρατιωτικής επιχείρησης» δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο ρωσικός πληθυσμός δεν έχει δείξει σημαντική κόπωση από τη σύγκρουση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της δυσαρέσκειας και το καθεστώς έχει αποφύγει ένα νέο κύμα επιστρατεύσεων, τουλάχιστον μέχρι τις επερχόμενες εκλογές», αναφέρεται στο άρθρο.

Το περιοδικό αναφέρει ότι για να αλλάξει η κατάσταση θα χρειαστεί πτώση των τιμών του πετρελαίου, αυστηρότερες κυρώσεις και αλλαγή της στρατιωτικής ισορροπίας υπέρ της Ουκρανίας με αύξηση των προμηθειών δυτικών όπλων.

Νωρίτερα, ο Economist έγραψε ότι για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Πούτιν φαίνεται ότι μπορεί να κερδίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Euractiv επικαλείται επίσης τις απόψεις διπλωματών του ΝΑΤΟ που πιστεύουν ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να εκδιώξει τα ρωσικά στρατεύματα από το έδαφός της μέχρι το τέλος του 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.