ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΗΠΑ για επικείμενη επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία μείζονα πολεμική σύγκρουση στην δυτική Ασία»

«Δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες ενός πολέμου με το Ιράν»

ΗΠΑ για επικείμενη επίθεση Ισραήλ σε Ιράν: «Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία μείζονα πολεμική σύγκρουση στην δυτική Ασία»

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τόνισε ότι «Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία μείζονα πολεμική σύγκρουση στην δυτική Ασία».

«Δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες ενός πολέμου με το Ιράν, αλλά θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε το Ισραήλ».

Ισραήλ: Οριστική η απόφαση για πλήγμα στο Ιράν – «Θα χτυπήσουμε ευαίσθητες εγκαταστάσεις»

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καθορίσει τον τρόπο ανταπόκρισης στην πρόσφατη επίθεση από το Ιράν, αλλά δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τον χρόνο για την αντεπίθεση.

Η απάντηση του Ισραήλ στην μαζική επίθεση από το Ιράν θεωρείται δεδομένη, με τις αποφάσεις για την έναρξη και διεξαγωγή της να βρίσκονται στα χέρια της ισραηλινής ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής.

Οι υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης φαίνεται πως συνέστησαν στον Νετανιάχου να επιτεθεί σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Οι περισσότεροι από τα ισραηλινά κέντρα λήψης αποφάσεων πιστεύουν ότι η δράση πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η ισραηλινή απάντηση θα είναι περιορισμένου εύρους. Το Ισραήλ, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, εξετάζει ένα «στενό και περιορισμένο» χτύπημα μέσα στο Ιράν.

Οι ΗΠΑ, πάντως, δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από το Ισραήλ για τα σχέδιά του.

«Ελπίζουμε να μας δώσουν κάποια προειδοποίηση ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, όχι μόνο το στρατιωτικό αλλά και το διπλωματικό σε όλη την περιοχή», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ωστόσο ο ίδιος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μας προειδοποιήσουν. Γνωρίζουν ότι όταν μας προειδοποιήσουν είναι πιθανό να δηλώσουμε και πάλι την αντίθεσή μας σε ό,τι πρόκειται να πραγματοποιήσουν».

Τα συστήματα που εξετάζονται για χρήση στην επίθεση αντιποίνων

Μετά από εικασίες για χρήση είτε συμβατικού οπλοστασίου με μαχητικά αεροσκάφη και κατευθυνόμενες βόμβες και βλήματα, ή βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τύπου Jericho, πηγές αναφέρουν πως οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί σχεδιαστές έχουν καταλήξει σε μία «μικτή» λύση.

Πιθανό πλέον είναι να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε ευρεία κλίμακα ο αεροβαλλιστικός πύραυλος Rocks, ένα πυραυλικό υπερηχητικό βλήμα, το οποίο παρουσιάζει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον ρωσικό πύραυλο Kinzhal.

Το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει το μαχητικό F-15I ως φορέα εκτόξευσης, ενώ η αναχαίτισή του, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, απαιτεί αντιαεροπορικά συστήματα με αντιβαλλιστικές δυνατότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι λογική, καθώς επιτρέπει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει ένα βαλλιστικό βλήμα, χωρίς να αναγκαστεί να εκτοξεύσει πυραύλους Jericho, οι οποίοι σηκώνουν το βάρος της πυρηνικής αποτροπής των Ισραηλινών και υπάρχουν σε περιορισμένο αριθμό στο οπλοστάσιο της ισραηλινής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.