ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ισραήλ: Η 8χρονη που ο πατέρας της είχε δηλώσει ανακουφισμένος που δολοφονήθηκε και δεν απήχθη φαίνεται πως είναι ζωντανή

«Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί. Πενθούσαμε. Στις 31 Οκτωβρίου, μας είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να την είχαν απαγάγει», είπε η αδερφή του κοριτσιού

Ισραήλ: Η 8χρονη που ο πατέρας της είχε δηλώσει ανακουφισμένος που δολοφονήθηκε και δεν απήχθη φαίνεται πως είναι ζωντανή

Ζωντανό μεταξύ των ομήρων στη Γάζα θεωρείται τελικά ένα οκτάχρονο κορίτσι που πίστευαν ότι είχε σφαγιαστεί στο Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς .

Η Έμιλι Χαντ, με καταγωγή από την Ιρλανδία και το Ισραήλ, φέρεται να ήταν ένα από τα τουλάχιστον 130 άτομα που σκοτώθηκαν στη φονική σφαγή στο κιμπούτς Be’eri. Το κοριτσάκι το βράδυ της 6ης προς την 7η Οκτωβρίου είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της.

Στον απόηχο της επίθεσης, σε συνέντευξη που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, ο ιρλανδικής καταγωγής πατέρας της Τόμας Χαντ με δάκρυα στα μάτια είχε δηλώσει ότι ένιωθε ανακούφιση που η κόρη είχε σκοτωθεί από το να απαχθεί και να πέσει στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς.

Μετά από ένα μήνα πένθους, πιστεύοντας ότι είχε σκοτωθεί, η οικογένειά της αποκάλυψε σήμερα ότι οι ισραηλινές αρχές τους είπαν ότι το κορίτσι είναι όμηρος της Χαμάς και πιθανότατα κρατείται κάπου στην Λωρίδα της Γάζας.

Η μεγαλύτερη αδελφή της Έμιλι, Νάταλι Χαντ, δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Channel 12: «Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί. Πενθούσαμε. Στις 31 Οκτωβρίου, μας είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να την είχαν απαγάγει».

Όταν η Νάταλι ρωτήθηκε αν ήθελε να πει κάτι στην αδερφή της, σε περίπτωση που την άκουγε, είπε: «Θέλω να σου πω ότι κάνουμε τα πάντα για να σε πάρουμε σπίτι. Ξέρουμε ότι σε κρατούν όμηρο. Σε αγαπάμε τόσο πολύ και μας λείπεις».

Η Νάταλι πρόσθεσε ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι της είπαν ότι η φίλη της Έμιλι και η μητέρα της, στο σπίτι της οποίας έμενε, είναι επίσης πιθανό να είναι όμηροι και της Χαμάς.

Ο πατέρας των κοριτσιών ο οποίος δεν είναι Εβραίος και γεννήθηκε στην παραλιακή πόλη Dún Laoghaire στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ξέσπασε σε λυγμούς καθώς αφηγήθηκε τη στιγμή που επιτέλους πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε το πτώμα της κόρης του – και είπε ότι η αντίδρασή του ήταν ανακούφιση που δεν ήταν ανάμεσα στους απαχθέντες.

«Είπαν, “Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή”, και εγώ είπα “Ναι!”. Είπα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή από τις πιθανότητες που ήξερα», είπε ο τραγικός πατέρας με τρεμάμενη φωνή.

«Δεν το έκανε πολύ συχνά, αλλά δυστυχώς εκείνο το βράδυ, το συγκεκριμένο βράδυ της Παρασκευής- πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι της φίλης της», είπε ο Χαντ. Το επόμενο πρωί, το κιμπούτς δέχτηκε επίθεση.

Ο Χαντ περιέγραψε πώς αισθανόταν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας: «Σκέφτηκα, ότι ο στρατός θα ερχόταν σύντομα. Απλά κρατήσου λίγο ακόμα, και ακόμα περισσότερο, και ακόμα περισσότερο». Αργότερα, όταν ο Χαντ ενημερώθηκε για τη δολοφονία της κόρης του, είπε: «Απλά είπα “Ναι!”».

Δείτε τη συγκλονιστική συνέντευξη του Τόμας Χαντ όταν είχε μάθει ότι η κόρη του είχε δολοφονηθεί από τη Χαμάς

«Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε κάτι για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από το θάνατο. Δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με ένας Θεός ξέρει πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι χειρότεροι φόβοι του κ. Χαντ φαίνεται ότι έγιναν πραγματικότητα με την τελευταία ενημέρωση από την οικογένεια ότι η νεαρή Έμιλι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των περίπου 240 ανθρώπων που μεταφέρθηκαν από ενόπλους της Χαμάς στα σύνορα στις 7 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.