ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κάμερα τοποθετημένη σε σκύλο των IDF κατέγραψε Ισραηλινό όμηρο που σκοτώθηκε από φίλια πυρά να φωνάζει «Βοήθεια»

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Κάμερα τοποθετημένη σε σκύλο των IDF κατέγραψε Ισραηλινό όμηρο που σκοτώθηκε από φίλια πυρά να φωνάζει «Βοήθεια»

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες πληροφορίες για τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που σκοτώθηκαν από φίλια πυρά.

Μετά την αποκάλυψη ότι οι τρεις όμηροι κρατούσαν λευκές σημαίες, η αποκάλυψη ότι σκύλος από τη στρατιωτική μονάδα σκύλων Oketz έχει καταγράψει έναν από τους τρεις φυγάδες ομήρους να φωνάζει για βοήθεια, αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο συζητήσεων για τον τρόπο με τον οποίο βρήκαν τον θάνατο.

Ειδικότερα, οι νέες λεπτομέρειες από την έρευνα του στρατού, είναι ενδεικτικές για το πόσο κοντά έφτασαν οι τρεις όμηροι για να δείξουν την ταυτότητά τους στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις προτού δεχτούν τα πυρά τους κατά λάθος που τους οδήγησαν στον θάνατο.

Σύμφωνα με την έρευνα, στις 10 Δεκεμβρίου, στρατεύματα της μονάδας αναγνώρισης της Ταξιαρχίας Γκολάνι συνάντησαν μια ομάδα στελέχη της Χαμάς που άνοιξαν πυρ εναντίον τους από ένα κτίριο.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, ένας σκύλος Oketz στάλθηκε στο κτίριο, το οποίο όπως διαπίστωσε αργότερα ο στρατός ήταν το μέρος όπου κρατούνταν οι όμηροι.

Ο σκύλος σκοτώθηκε από τους ένοπλους της Χαμάς, οι οποίοι με τη σειρά τους σκοτώθηκαν από τους στρατιώτες Γκολάνι, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους τρεις Ισραηλινούς ομήρους να ξεφύγουν από την αιχμαλωσία, σύμφωνα με την έρευνα.

Στη διάρκεια της μάχης, μια κάμερα τοποθετημένη στο σκυλί κατέγραψε τη φωνή ενός ομήρου, προφανώς του Άλον Σαμρίζ, να φωνάζει «Βοήθεια» και να ενημερώνει ότι υπήρχαν όμηροι εκεί, χωρίς ωστόσο να φαίνονται στα πλάνα.

Η καταγραφή από την κάμερα του  σκύλου δεν παρακολουθούνταν ζωντανά και ανακαλύφθηκε στις 18 Δεκεμβρίου μετά την ανάκτηση του σώματος του σκύλου.

Πέντε ημέρες αργότερα, οι τρεις όμηροι προσπάθησαν να πλησιάσουν τα στρατεύματα, αλλά αντ’ αυτού πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι όμηροι που δραπέτευσαν είχαν αφήσει επίσης μια πινακίδα στα εβραϊκά που έγραφε «SOS» και «3 όμηροι. Βοήθεια», σε ένα άλλο κτίριο στην περιοχή, αλλά οι στρατιώτες πίστεψαν ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.