ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μαρίνκα: Κόλαση πυρός από έφοδο ρωσικών τεθωρακισμένων δυνάμεων – Σφοδρές μάχες

Εικόνες Μπακχμούτ από την επίθεση του ρωσικού Στρατού

Μαρίνκα: Κόλαση πυρός από έφοδο ρωσικών τεθωρακισμένων δυνάμεων – Σφοδρές μάχες

Εκτός από το Μπακχμούτ οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία; συνεχίζονται και σε άλλα μέτωπα. Ένα από αυτά είναι η πόλη Μαρίνκα, στην επαρχία του Ντόνετσκ η μάχη για την κατάληψη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και συνεχίζεται ακόμη.

Τον Ιανουάριο του 2023, οι Ουκρανοί στρατιώτες δήλωναν  ότι οι μάχες στη Μαρίνκα ήταν «κολασμένες» και ότι μεγάλο μέρος των μαχών ήταν από 10 έως 20 μέτρα μακριά, με τις ρωσικές δυνάμεις.

https://twitter.com/Trollstoy88/status/1640760956996255745

https://twitter.com/JK2022Z/status/1640723209254506496

Επειδή το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει καταστραφεί, οι μάχες διεξάγονται πάνω στα ερείπια θυμίζοντας έντονα το Μπακχμούτ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ουκρανικού Στρατού  Yaroslav Chepurnyi δήλωσε ότι η 79η Α/Μ Ταξιαρχία του ρωσικού Στρατού υπέστη «τις περισσότερες απώλειες» από τις ουκρανικές μονάδες που σταθμεύουν στη Μαρίνκα. .

Την 1η Φεβρουαρίου, η Ουκρανία ισχυρίστηκε ότι προκάλεσε «σημαντικές απώλειες» σε μια ρωσική επίθεση προς τη Μαρίνκα.

Στις 8 Φεβρουαρίου, o  αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) Vitaly Kiselev ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της 150ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων εδραίωσαν θέσεις σε τμήματα της δυτική Μαρίνκα.

Σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, οι συγκρούσεις εντάθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου με δεκατρείς μάχες που διήρκεσαν δύο ώρες στη Marinka. Στις 21 Φεβρουαρίου, περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις στη Μαρίνκα  αποκρούστηκαν, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Τώρα οι μάχες φαίνεται να αναζωπυρώνονται ξανά καθώς τμήματα της 5ης Ταξιαρχίας του ρωσικού Στρατού πραγματοποίησαν νέα επίθεση στην πόλη με άρματα μάχης και άλλες δυνάμεις προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν.

https://twitter.com/GraphicW5/status/1640676785539907585

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.