ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαζική επίθεση των Ρώσων στο κεντρικό ουκρανικό στρατηγείο του Τσάσιβ Γιαρ: 80.000 προσωπικό σε 12 Μεραρχίες επιτίθεται «εφ’όπλου λόγχης»

Οι ουκρανικοί σχηματισμοί δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τη ρωσική επίθεση, με τον Β.Ζελένσκι να ζητά νέα οικονομική ενίσχυση

Μαζική επίθεση των Ρώσων στο κεντρικό ουκρανικό στρατηγείο του Τσάσιβ Γιαρ: 80.000 προσωπικό σε 12 Μεραρχίες επιτίθεται «εφ’όπλου λόγχης»

Μια μαζική επίθεση με περίπου 80.000 άνδρες πραγματοποιούν οι Ρώσοι στο κεντρικό ουκρανικό στρατηγείο του Τσάσιβ Γιαρ, το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του Μπάκχμουτ. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να αντισταθούν στην επίθεση των Ρώσων, δεδομένη και της έλλειψης εφεδρειών, οι οποίοι προχωρούν σε μια μαζική επίθεση με δεκάδες Μεραρχίες, ενώ την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι ζητά την στρατολόγηση ακόμη 500.000 περίπου Ουκρανών, αλλά και πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. 

«Οι Ρώσοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην κατεύθυνση Μπάκχμουτ, σήμερα βλέπουμε 19 μεραρχίες, 21 συντάγματα – αερομεταφερόμενα, πεζικό, πυροβολικό, καθώς και 15 ξεχωριστά τάγματα, σχηματισμούς και 17 συνδυασμένες τακτικές μονάδες – περίπου σε επίπεδο ταγμάτων και λόχων» είπε o εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Και πρόσθεσε: «Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των Ρώσων στρατιωτών, είναι σημαντικός και ανέρχεται σε περίπου 80 χιλιάδες άτομα και διοίκηση σε επίπεδο στρατού ή στρατού-σώματος. Μπορούμε να πούμε ότι στο Μπάκχμουτ δεν φείδονται όπλων και πόρων».

Παράλληλα μονάδες της 4ης ταξιαρχίας μηχανοκίνητων τυφεκίων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων νίκησαν τον ουκρανικό Στρατό στο Τσερνομπίλετς, νοτιοδυτικά της πόλης του Μπάκχμουτ, αυξάνοντας έτσι την πίεση προς τους Ουκρανούς. 

Το πλάτος της προέλασης των ρωσικών δυνάμεων ξεπέρασε το 1 χλμ και το βάθος ήταν περίπου 600-700 μέτρα.Έχοντας νικήσει τις ουκρανικές δυνάμεις που αμύνονταν σε αυτό το τμήμα του μετώπου, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν δυτικά της κοινότητας κηπουρικής του Τσερνομπίλετ προς την κατεύθυνση του Ιβανόφσκι (Κράσνι).

Τα ρωσικά στρατεύματα απέχουν 1200 μέτρα μέχρι τις ανατολικές παρυφές του οικισμού. Ο οικισμός αυτός είναι βασικός κρίκος για την άμυνα του Τσάσιφ Γιαρ, στο οποίο πλησιάζουν τα ρωσικά στρατεύματα και από τα βορειοανατολικά, από την περιοχή του χωριού Bogdanovka.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν με επιτυχία ανατολικά του χωριού Ιβανόφσκι (Krasnoe) στα δυτικά του Μπάκχμουτ.

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τις ντάτσες και εκκαθαρίζουν τα χαρακώματα στα περίχωρα του οικισμού.

Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακαταλάβουν και τα υψώματα στην περιοχή της Κλισίφκα και να θέσουν υπό έλεγχο την πιο ισχυρή οχυρωμένη περιοχή του ουκρανικού στρατού στο τρίγωνο Οπίτνι- Κλισίφκα- Ιβανόφσκι. Ο ουκρανικός στρατός έχασε το στρατηγικό του πλεονέκτημα χάνοντας τα υψώματα αυτά.

Στην ίδια την Κλισίφκα, ο ουκρανικός Στρατός υποχώρησε στα περίχωρα του χωριού, καθώς ο οικισμός καλύπτεται πλέον από το ρωσικό πυροβολικό από τα γύρω υψώματα. Ο ουκρανικός Στρατός προβάλλει λυσσαλέα αντίσταση, αλλά αυτό ελάχιστα τον βοηθά. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν σταδιακά έδαφος και υποχωρούν.

Στην νότια πλευρά του Μπακχμούτ, τα ρωσικά στρατεύματα εκδίωξαν τις ουκρανικές δυνάμεις και από το βόρειο τμήμα της Αντρίιβκα, προχωρώντας κατά μήκος του σιδηροδρόμου.

Την ίδια ώρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα ο υπουργός Σ.Σοϊγκού ανακοίνωσε τις απώλειες του Κιέβου που ξεπέρασαν τους 383.000 νεκρούς και τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.