Oι Ρώσοι μπήκαν στην Αβντίιβκα – Σφοδρές μάχες – Επιχειρούν να καταλάβουν και την Ορλίβκα για να αποκοπούν οι Ουκρανοί

Σημαντική εξέλιξη σε ένα «ξεχασμένο» μέτωπο μόλις 15 χλμ. από το Ντονέτσκ

Oι Ρώσοι μπήκαν στην Αβντίιβκα – Σφοδρές μάχες – Επιχειρούν να καταλάβουν και την Ορλίβκα για να αποκοπούν οι Ουκρανοί

Μία σημαντική εξέλιξη λαμβάνει χώρα σε ένα άλλο μέτωπο του Ντόνμπας το οποίο όμως είναι ίδιας σημασίας με του Μπάκχμουτ, το μέτωπο της μικρής πόλης Αβντίιβκα την οποία κατέχουν οι Ουκρανοί από το 2014 καθώς οι ρωσικές δυνάμεις διείσδυσαν από νότια κατεύθυνση.

Πρόκειται για μία πόλη-«φρούριο» που απέχει μόλις 15 χλμ. από την μεγάλη ρωσόφωνη πόλη του Ντονέτσκ.

Αυτή την στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στους δρόμους της Αβντίιβκα και είναι η πρώτη φορά που οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν κατά μέτωπο επίθεση καθώς επί μήνες είχαν αρκεστεί σε επιχείρηση αργής περικύκλωσης από Ανατολή, Βορρά και Νότο, δημιουργώντας μία «λαβίδα» τύπου «Μπάκχμουτ».

Είναι πιθανό οι Ρώσοι να προχώρησαν σε αυτή την επίθεση για να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να αποσύρουν δυνάμεις από το Μπάκχμουτ και να τις στείλουν στην Αντίιβκα.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις του ρωσικού Στρατού πολεμούν στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Αβντίιβκα και συγκεκριμένα στο 9ο δημοτικό διαμέρισμα γύρω από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Η μικρή πόλη είναι αστικό κέντρο ανθρακωρύχων.

Λίγο βορειότερα από την πολη οι Ρώσοι επιχειρούν μετά την κατάληψη της Κρασνοχορίβκα και της Στέποβε να καταλάβουν και την Ορλίβκα η οποία είναι το «κλειδί» για να αποκόψουν τους Ουκρανούς από οποιοδήποτε ανεφοδιασμό.

Είναι πανομοιότυπο μέτωπο με αυτό του Μπάκχμουτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για ένα μέτωπο το οποίο συνδέεται με αυτό του Μπάκχμουτ καθώς βρίσκεται νοτιότερα σε μικρή απόσταση. Η απελευθέρωση της Aβντίιβκα θα απεγκλώβιζε μεγάλες δυνάμεις των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ που έχουν παραμείνει εκεί για να προστατεύουν την πόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.