ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η Ρωσία και το Ιράν δημιούργησαν βιομηχανική ζώνη στο Ταταρστάν για να παράγουν drones-καμικάζι: 6.000 «φονικά» Geran ετησίως

Στην Alabuga η ειδική βιομηχανική ζώνη των δύο χωρών

Η Ρωσία και το Ιράν δημιούργησαν βιομηχανική ζώνη στο Ταταρστάν για να παράγουν drones-καμικάζι: 6.000 «φονικά» Geran ετησίως

Η Ρωσία συμφώνησε με το Ιράν για την δημιουργία ειδικής βιομηχανικής ζώνης η οποία θα παράγει 6.000 drones Geran (Shahed-136 στην ιρανική εκδοχή τους) ετησίως στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga στο Ταταρστάν.

Τα drones αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από το 2022 για αποστολές στην Ουκρανία.

Το κόστος κάθε drone εκτιμάται μόλις στα 20.000 δολάρια! Το πιο οικονομικό φονικό όπλο του πολέμου σε σχέση με το αποτέλεσμά του.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τακτικές αποστολές, σε αποστάσεις μέχρι 20 χλμ., σε στρατηγικές αποστολές σε αποστάσεις 300 χλμ. πλήττοντας εχθρικές υποδομές, αλλά και σε αποστολές παραπλάνησης της εχθρικής αεράμυνας, όπως συνέβη και στην επίθεση στο Ισραήλ πριν από τρεις εβδομάδες και στην αποστολή των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πριν μερικές ημέρες.

Η συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου υπεγράφη το 2022, με τη Μόσχα να υποχρεούται να καταβάλει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρυσές ράβδους στο Ιράν.

Η παραγωγή των drones έχει ήδη ξεπεράσει το πρόγραμμα, με 4.500 drones να έχουν κατασκευαστεί μέχρι τον Απρίλιο του 2024​.

Τα drones παράγονται με τη χρήση κινεζικών εξαρτημάτων και ιρανικής τεχνολογίας.

Ρώσοι στρατιώτες εκπαιδεύονται στη χρήση τους στη Συρία, με την υποστήριξη των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Επιπλέον, το εργοστάσιο παράγει και drones παρακολούθησης, όπως το M3 Albatross, που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή πληροφοριών στις γραμμές του μετώπου​​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να αυξήσει την παραγωγή, η Ρωσία στρατολογεί νέους εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες φοιτήτριες από την Αφρική, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες δουλειές με υψηλούς μισθούς και δωρεάν διαμονή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.