ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Το Ισραήλ έπληξε για πρώτη φορά την πόλη Μπααλμπέκ στον Λίβανο

Το ένα από τα πλήγματα του Ισραήλ είχε στόχο αποθήκη της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ έπληξε για πρώτη φορά την πόλη Μπααλμπέκ στον Λίβανο

Την πόλη Μπααλμπέκ στον Λίβανο έπληξε σήμερα για πρώτη φορά το Ισραήλ.

Το ένα από τα πλήγματα του Ισραήλ είχε στόχο αποθήκη της Χεζμπολάχ και το άλλο κτίριο στο οποίο στεγάζονται μη στρατιωτικές υποδομές στα περίχωρα της πόλης Μπααλμπέκ.

Ο στρατός του Ισραήλ περιορίστηκε να ανακοινώσει ότι διεξάγει «πλήγματα εναντίον τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ βαθιά στο έδαφος του Λιβάνου», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προς το παρόν η ίδια η Χεζμπολάχ δεν έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό με το περιστατικό.

Η επαρχία Μπααλμπέκ, που βρίσκεται στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα που συνορεύει με τη Συρία, αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ η οποία διαθέτει εκεί σημαντική στρατιωτική παρουσία.

Τα πλήγματα αυτά είναι τα πρώτα που έχουν στόχο θέσεις της Χεζμπολάχ εκτός του νότιου Λιβάνου, θέατρο καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ του σιιτικού κινήματος και του ισραηλινού στρατού μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Από τις 7 Οκτωβρίου η Χεζμπολάχ στοχοθετεί καθημερινά στρατιωτικές θέσεις του Ισραήλ, σε ένδειξη υποστήριξης προς το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, ενώ το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα εναντίον του Λιβάνου.

Νωρίτερα σήμερα το σιιτικό κίνημα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ισραηλινό drone Hermes 450 στον νότιο Λίβανο, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 278 άνθρωποι -ανάμεσά τους 193 μαχητές της Χεζμπολάχ και άλλων οργανώσεων, όπως και 44 άμαχοι- έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.

Στην ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί δέκα στρατιώτες και έξι άμαχοι, σύμφωνα με τον στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.