ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βίντεο: «Κόλαση» σε Χερσώνα και Πιατικχάτκι – Οι Ουκρανοί πιέζουν για να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές

Ρευστή η κατάσταση και στα δύο μέτωπα - Επίθεση των Ουκρανών και στην Μπερχίβκα στο Μπάκχμουτ

Βίντεο: «Κόλαση» σε Χερσώνα και Πιατικχάτκι – Οι Ουκρανοί πιέζουν για να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές

Εντυπωσιακά βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο απεικονίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να επιχειρούν χρησιμοποιώντας μεγάλο μέρος των εφεδρειών τους στις δύο σφορδρές επιθέσεις που έχουν ξεκινήσει στην Χερσώνα και στο Πιατικχάτκι της Ζαπορίζια από τις βραδυνές ώρες.

Στην Χερσώνα οι Ρώσοι αμύνονται λυσσαλέα στις ουκρανικές επιθέσεις αλλά το Κίεβο εμπλέκει συνεχώς ολοένα και μεγαλύτερες δυνάμεις με σκοπό να μπορέσει να μονιμοποιήσει το προγεφύρωμα που κατάφερε να φτιάξει το πρωί στην γέφυρα Αντονόφσκι ώστε να το επεκτείνει ώστε να μπορέσει να περάσει σημαντικό αριθμό στρατευμάτων στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου.

Στην έταιρη ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του Κιέβου στο Πιατικχάτκι στο μέτωπο της Ζαπορίζια ακόμα οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει να διεισδύσουν πέραν της γκρίζας ζώνης και να έρθουν σε επαφή με την κυρία ρωσική γραμμή άμυνας.

Τα κέρδη τους είναι αμυδρά και σίγουρα δεν δικαιολογούν τις βαριές απώλειες που έχουν υποστεί συνολικά οι Ουκρανοί οι οποίες σε τρεις εβδομάδες αναφέρεται πως έχουν φτάσει τις 14.000.

https://twitter.com/_Surovikin_/status/1673371890998558751?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1673371890998558751%7Ctwgr%5E3360e8ad5458bc5548efc091b9cd4241ec5a3443%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.godlikeproductions.com%2Fforum1%2Fmessage5466047%2Fpg1

Σε ό,τι αφορά την Χερσώνα οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι ελέγχουν την κατάσταση και πως οι ομάδες των Ουκρανών που είχαν καταφέρει να περάσουν στην άλλη πλευρά της κατεστραμμένης γέφυρα Αντόνοφσκι, έχουν εξουδετερωθεί.

Οι Ουκρανοί αυτό το αρνούνται και συνεχίζουν να στέλνουν ενισχύσεις επιχειρώντας να κρατήσουν ζωντανό το προγεφύρωμα.

Στο Μπάκχμουτ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις στα βορειοδυτικά της πόλης και συγκεκριμένα στην Μπερχίβκα χωρίς να έχουν καταφέρει τίποτε το ουσιαστικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.