ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ακατάπαυστες οι παράνομες είσοδοι αλλοδαπών στη χώρα: 21.100 από την αρχή του έτους – 93.000 το 2018!

Ακατάπαυστες οι παράνομες είσοδοι  αλλοδαπών στη χώρα: 21.100 από την αρχή του έτους – 93.000 το 2018!

Κανένα απολύτως τέλος δεν διαφαίνεται στην πρωτοφανή κρίση με τις αθρόες εισόδους αλλοδαπών στην Ελλάδα με κάθε μέσο και τρόπο, είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά του Αιγαίου.

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη πλήρως την πολιτική ανοικτών συνόρων της Ελλάδας, στέλνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες στη χώρα, ενώ την ίδια ώρα στην ημεδαπή επικρατεί μια ακατάσχετη φλυαρία για τις «ροές» και τη «διαχείριση» του «μεταναστευτικού-προσφυγικού» μαζί με βαρύγδουπες αναλύσεις που ουσιαστικά το μόνο που κάνουν είναι να συνεισφέρουν στην όλη σύγχυση, χωρίς να δίνουν καμία λύση.

Αποτέλεσμα η χώρα να είναι ανοχύρωτη, η φλυαρία να «κοιμίζει» τον Έλληνα ο οποίος ανήμπορος να κάνει τίποτα απλώς αποδέχεται στωικά τη μοίρα του.

Την ίδια ώρα έχουμε και την περίφημη «Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ» που καταγράφει συνεχώς τις «ροές» αλλά μην συνεισφέροντας σε τίποτα το ουσιαστικό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” σύμφωνα με αυτά σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Λέρο, Κω, αλλά και Σύμη βρίσκονται, 15.075 «αιτούντες άσυλο».

Από την αρχή όμως του έτους έως και τις 14 Ιουλίου, από τη θάλασσα κατέφθασαν 15.216 άτομα στα νησιά του Αιγαίου, ενώ συνολικά στη χώρα εισήλθαν 21.112 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι 5.896 από τα βόρεια σύνορα, στον Εβρο.

Σύμφωνα με την «Ύπατη» όλη την Ελλάδα βρίσκονται 85.000 αιτούντες άσυλο (όλοι όσοι εισβάλλουν στη χώρα αιτούνται ασύλου) εκ των οποίων οι περίπου 15.000 στα νησιά, ενώ στη χώρα εκτιμάται ότι υπάρχουν επίσης 3.788 ασυνόδευτα ανήλικα, εκ των οποίων μόνο τα 1.921 διαμένουν σε συγκεκριμένες δομές μακροχρόνιας ή έστω προσωρινής φιλοξενίας, ακατάλληλες για ανήλικα.

Περίπου 1.000 παιδιά ζουν σε άκρως επισφαλείς συνθήκες, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη διεύθυνση διαμονής τους, ενώ πολλά από αυτά είναι πολύ πιθανό να τελούν σε συνθήκες αστεγίας.

Φυσικά, οι αφίξεις βαίνουν αυξανόμενες κάθε μήνα τώρα το καλοκαίρι, καθώς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν:

Μόνο τον Ιούνιο έφθασαν από την Τουρκία στα νησιά 3.122 άτομα, ενώ στατιστικά ο μήνας με τις μεγαλύτερες αφίξεις είναι ο Αύγουστος.

Οπότε προετοιμαστείτε.

Πλέον, οι αιτούντες άσυλο που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι κυρίως Αφγανοί -συγκεκριμένα, το 35% όσων έρχονται είναι από το Αφγανιστάν και μόνο το 15,6% προέρχεται από τη Συρία. Το 14,1% είναι άνθρωποι από διάφορες χώρες, το 12% από τη Δημοκρατία του Κονγκό, το 10,5% από το Ιράκ και το 9,3% από την Παλαιστίνη και μετά ακολουθούν Μπαγκλαντές, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο κλπ.

Ταυτόχρονα, υπολογίζεται –χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακριβή στοιχεία– ότι περίπου 70.000 αλλοδαποί βρίσκονται στην ενδοχώρα, σε 32 ΚΕΠΑ , σε 56 ξενοδοχεία αλλά και σε διαμερίσματα.

Τώρα βέβαια πως γίνεται αυτό όταν μόνο το 2018 μπήκαν στη χώρα 83.367 αλλοδαποί και το 2017 είχαν μπει 68.000 μόνο η «Ύπατη» το γνωρίζει.

Οσον αφορά τη διαμονή σε ξενοδοχεία, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ακριβό (ονομάζεται Philoxenia), κατά κοινή ομολογία, που υλοποιήθηκε προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τα νησιά πέρυσι το φθινόπωρο, όταν είχε αυξηθεί κατά πολύ ο πληθυσμός στα κέντρα αλλοδαπών (ΚΕΠΑ) στα νησιά.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 40 εκατ. ευρώ και αφορούσε τη διαμονή 6.000 αιτούντων άσυλο φυσικά σε 56 ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον Νοέμβριο του 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο πριν από το τέλος του έτους, το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον δεν ανανεωθεί από την Ε.Ε., θα πρέπει να βρεθεί χώρος μεταστέγασης των χιλιάδων ανθρώπων που διαμένουν στα ξενοδοχεία, ή απλώς θα πρέπει να βρεθούν χρήματα από τον κρατικό προσυλλογισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.