ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έντονες οι αντιδράσεις στα Βρασνά: «Τον χειμώνα η αναλογία είναι 100 κάτοικοι – 1.000 αλλοδαποί» (βίντεο)

Έντονες οι αντιδράσεις στα Βρασνά: «Τον χειμώνα η αναλογία είναι 100 κάτοικοι – 1.000 αλλοδαποί» (βίντεο)

Οι κάτοικοι των Βρασνών δηλώνουν ότι έχουν φθάσει στα όρια τους, ενώ καλούν την κυβέρνηση να τηρήσει τον κανόνα της αναλογικότητας μεταξύ αιτούντα άσυλο και κατοίκου.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι των Βρασνών, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τα ξημερώματα της Τετάρτες δεν επέτρεψαν σε δεκάδες αλλοδαπούς να καταλύσουν σε ξενοδοχεία και χώρους της περιοχής.

«Η περιοχή των Βρασνών δεν αντέχει άλλους αλλοδαπούς» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Βόλβης, Θεόδωρος Ιορδανίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι τοπικές αρχές βρίσκονται στα όριά τους.
Όπως εξήγησε, στη συνέχεια, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αφιχθεί συνολικά 2.300 αιτούντες άσυλο, με την παρουσία τους να έχει δημιουργήσει «παρενέργειες στον τουρισμό».

Επανέλαβε δε, την ανάγκη τήρησης του ποσοστού αναλογικότητας αιτούντα άσυλο ανά κατοίκου, κάτι το οποίο αγνοείται – όπως κατήγγειλε – από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο.

Άλλωστε, όπως έσπευσε να συμπληρώσει, τον χειμώνα η αναλογία κατοίκων – αιτούντων άσυλο είναι 100 προς 1.000.

«Έχουμε κάνει το χρέος μας και δεν έχουμε διαμαρτυρηθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πέσουμε στον ίδιο λάκκο και εμείς» συνέχισε, στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ σημείωσε ότι «όσους έχουμε εμείς εδώ, δεν έχει όλη η Πελοπόννησος»
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου 150 κάτοικοι απέκλεισαν βασικά σημεία του χωριού, εμποδίζοντας τη διέλευση λεωφορείων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες.

Παρότι οι οδηγοί, με τη βοήθεια της αστυνομίας κατάφεραν να παρακάμψουν τα μπλόκα, όταν έφθασαν έξω από τα ξενοδοχεία, όπου επρόκειτο να καταλύσουν οι αιτούντες άσυλο, βρήκαν τις πόρτες… κλειστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αποφασίστηκε η μεταφορά των περίπου 200 αλλοδαπών σε περιοχή της Εύβοιας, κοντά στη Χαλκίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.