ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτιά στο Αthenaeum Palace: Τρεις τραυματίες – Μια γυναίκα διασωληνώθηκε (βίντεο)

Φωτιά στο Αthenaeum Palace: Τρεις τραυματίες – Μια γυναίκα διασωληνώθηκε (βίντεο)

Τρομακτικά λεπτά έζησαν ένοικοι και εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Αthenaeum Palace, όταν ξέσπασε πυρκαγιά, νωρίς σήμερα το μεσημέρι.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στο ξενοδοχείο λίγα λεπτά πριν τις 12:00 και στο σημείο, επί της λεωφόρου Συγγρού, έσπευσε άμεσα ισχυρή δύναμη, αποτελούμενη από 35 πυροσβέστες και 12 οχήματα.

Οι εικόνες και τα βίντεο από τη φωτιά στο ξενοδοχείο είναι χαρακτηριστικές του κινδύνου που υπήρχε για ανθρώπινες απώλειες, οι οποίες αποσοβήθηκαν με την έγκαιρη εκκένωση του χώρου και την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Διασωληνωμένη μια γυναίκα από τη φωτιά
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, είπε ότι «έχουν μεταφερθεί στο Αττικόν τρία άτομα από τη φωτιά. Τα δυο περιστατικά είναι με αναπνευστικά προβλήματα, με το ένα εξ αυτών, μια γυναίκα, να έχει υποστεί εισπνευστικά (σ.σ. εσωτερικά) εγκαύματα και να είναι αυτή την ώρα διασωληνωμένη».

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, το τρίτο περιστατικό στο οποίο συνέδραμαν διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν ορθοπεδικής φύσεως, για άτομο που είχε υποστεί κάταγμα. Πέρα από τα τρία, πιο σοβαρά περιστατικά, πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε τέσσερα ακόμη άτομα που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα της φωτιάς.
https://twitter.com/ParisKourtzidis/status/1202533493034700800

Από έναν μικρό χώρο στον πρώτο όροφο ξεκίνησε η φωτιά

Από τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πυροσβεστική, προκύπτει ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μικρό χώρο, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου λειτουργεί μια μικρή κουζίνα. Οι καπνοί ωστόσο άρχισαν να βγαίνουν -λόγω κλειστών παραθύρων- από τον πέμπτο και τον έκτο όροφο με συνέπεια να δοθεί η εικόνα μιας γενικευμένης πυρκαγιάς.

Μιλώντας στο Associated Press, μια Ισραηλινή ένοικος του ξενοδοχείου είπε ότι «μπορούσαμε να μυρίσουμε τον καπνό ακόμα και όταν βγήκαμε έξω. Δεν ξέρω τι συνέβη στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε υψηλότερους ορόφους. Είδα ότι διέσωσαν (σ.σ. οι πυροσβέστες) μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου με σκάλα. Ελπίζω όλοι είναι καλά» τόνισε καταλήγοντας.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φωτιά στο Athenaum Palace

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Athenaum Palace ήταν άμεση, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. “Είδα μια κοπέλα στο παράθυρο. Όλοι της έλεγαν να περιμένει, να καλύψει το πρόσωπό της, είχε αγχωθεί”, είπε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες, σημειώνοντας πως η κοπέλα έμεινε εκεί 10 με 15 λεπτά.

Ένας από τους σερβιτόρους του ξενοδοχείου, μαζί με καμαριέρες και πελάτες βρισκόταν στον 6ο όροφο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά. Ένας γκρουμ τους ειδοποίησε, καθώς είχε δει τον καπνό από τις σκάλες. “Πήγαμε προς τις σκάλες, αλλά είχε αναπτυχθεί ήδη η φωτιά και προσπαθούσαμε να βρούμε διέξοδο προς το παράθυρο. Προσπαθούσαμε να πάρουμε όσους περισσότερους πελάτες μπορούσαμε. Επικράτησε λίγο πανικός”, είπε ο νεαρός άνδρας, που ήταν στον όροφο μαζί με άλλα έξι άτομα.

“Υπήρχε πολύς καπνός έως τον 7ο όροφο, σε σημείο που να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε”, τόνισε.

Ένας άλλος εργαζόμενος περιέγραψε πως η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και όσοι κατάφεραν να βγουν πρώτοι, κοιτούσαν με αγωνία εκείνους που είχαν μείνει μέσα. “Τρόμαξα, βλέπαμε ανθρώπους που δεν ήξεραν τι να κάνουν, είχαν πανικοβληθεί” είπε. Οι άνθρωποι του ξενοδοχείου φώναζαν σε υπαλλήλους και πελάτες να βγουν έξω γρήγορα. “Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη εξέλιξη”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.