Πυρά δέχονται οι πολιορκημένοι αστυνομικοί μέσα στο στρατόπεδο «Κυριαζή» στη Λέσβο – Εκτός έλεγχου η κατάσταση!

Πυρά δέχονται οι  πολιορκημένοι αστυνομικοί μέσα στο στρατόπεδο «Κυριαζή» στη Λέσβο – Εκτός έλεγχου η κατάσταση!

Συνεχή πυρά από κυνηγετικές καραμπίνες δέχονται οι αστυνομικοί στην Λέσβο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να είναι τραυματισμένοι και να αιμορραγούν εγκλωβισμένοι στο στρατόπεδο «Κυριαζή».

Συνολικά 43 αστυνομικοί έχουν κτυπηθεί από πυρά ή από ξυλοδαρμούς πολιτών, ενώ τέσσερις διμοιρίες, περίπου 80 άτομα, είναι παγιδευμένοι μέσα στο στρατόπεδο «Κυριαζή» της Παγανής Λέσβου.

Συγκεκριμένα, τέσσερις διμοιρίες που επέστρεφαν από το Διαβολόρεμα συναντήθηκαν με μεγάλη ομάδα κατοίκων που πήγαιναν να ενισχύσουν τα μπλόκα τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στήθηκε ενέδρα με πυροβόλα όπλα με αποτέλεσμα την άτακτη φυγή των αστυνομικών και τον εγκλεισμό τους στο στρατόπεδο «Κυριαζή».

Mία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από τα εύστοχα πυρά των εξεγερμένων, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.​

Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος και με πυροβολισμούς και τελικά οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν στο στρατόπεδο όπου και παραμένουν αποκλεισμένοι, έως τώρα.

Αυτή την στιγμή, περίπου 2.000 πολίτες πολιορκούν το στρατόπεδο Κυριαζή που μέσα βρίσκονται πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώνονται επεισόδια.

Η κατάσταση ξέφυγε σήμερα από τα όρια καθώς συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή νέων «δομών φιλοξενίας» για παράνομους μετανάστες

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως από τα επεισόδια στη Λέσβο, στο Διαβολόρεμα και την Καράβα, έχουν τραυματιστεί 10 πολίτες (από δακρυγόνα και χτυπήματα) και 43 αστυνομικοί.

Αργά το απόγευμα, αποχώρησαν κυνηγημένες από την περιοχή Διαβολόρεμα όλες οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ αυτή τη στιγμή αποχωρούν και οι δυνάμεις από την περιοχή της Καράβας.

Είναι αυτές οι δυνάμεις που κατέφυγαν στο στρατόπεδο στην Παγανή κυνηγημένες από τους οργισμένους κατοίκους!

Νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων μέσα από δασικές οδούς, έφτασε στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής “φιλοξενίας” παράνομων μεταναστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.