ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αγρίνιο: Χειροπέδες σε νεαρούς που λεηλατούσαν τάφους – Αποσπούσαν ότι πολύτιμο μπορούσαν να βρουν

Αγρίνιο: Χειροπέδες σε νεαρούς που λεηλατούσαν τάφους – Αποσπούσαν ότι πολύτιμο μπορούσαν να βρουν

Εκτεταμένους βανδαλισμούς είχαν προκαλέσει στα μνήματα ενός κοιμητηρίου στο Αγρίνιο δυο νεαροί Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, οι οποίοι ξήλωσαν ό,τι μπρούτζινο υπήρχε και, αφού κομμάτιασαν τη λεία τους, την πούλησαν σε δύο μάντρες ανακύκλωσης στην ευρύτερη περιοχή!

Η επιδρομή των δραστών ηλικίας 26 και 27 χρόνων έγινε σε… δόσεις, τα ξημερώματα της Δευτέρας και της Τρίτης και «ξήλωσαν» συνολικά από τους τάφους 75 χάλκινα και μπρούτζινα καντήλια, τα οποία τεμάχισαν και στη συνέχεια τα πούλησαν! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη τους, όταν έκαναν έρευνες στις μάντρες ανακύκλωσης και σε μια από αυτές βρήκαν 36 κιλά μπρούτζου από τα κλεμμένα καντήλια! Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού συνεχίζουν τις επιδρομές και στις αγροτικές εκτάσεις της Βοιωτίας, όπου στοχοποιούν τους μετασχηματιστές που τροφοδοτούν το δίκτυο της Δ.Ε.Η.. Τις τελευταίες ημέρες, οι άγνωστοι δράστες διέλυσαν πέντε μετασχηματιστές στην περιοχή του Μελισσοχωρίου στην Θήβα, άρπαξαν τον χαλκό που περιείχαν και εξαφανίστηκαν. Η εκτεταμένη φθορά άφησε χωρίς νερό τα σπίτια και τα χωράφια της περιοχής και οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.