ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ηράκλειο: Χωρίς εκπαίδευση και εξοπλισμό οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο: Χωρίς εκπαίδευση και εξοπλισμό οι αστυνομικοί στο αεροδρόμιο

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου προχώρησε σε ανακοίνωση-καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ που πρέπει να βρίσκονται και στο αεροδρόμιο της πόλης αντικαταστάθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ιατρικές γνώσεις ούτε τον κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη Δευτέρα (06/07) ο πρόεδρος Γιώργος Πικράκης και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Αναμουρλού επισκέφθηκαν εκτάκτως το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου. Εκεί, «προς μεγάλη μας έκπληξη αλλά και αγανάκτηση, οι ίδιοι διαπιστώσαμε ότι τόσο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όσο και σε άλλα αεροδρόμια της επικράτειας, τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ως διά μαγείας και με προφορική εντολή αντικαταστάθηκαν από αστυνομικούς οι οποίοι αφενός δεν αναφέρονται πουθενά στη σχετικά ΚΥΑ αφετέρου δεν έχουν καμία σχετική εκπαίδευση ούτε ιατρικές γνώσεις.

Επιπρόσθετα δεν τους έχει χορηγηθεί ο κατάλληλος ολόσωμος υγειονομικός εξοπλισμός, αλλά κάνουν χρήση του βασικού μόνο υγειονομικού εξοπλισμού (μάσκα/γάντια) με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους, αφού είναι αυτοί που έρχονται πρώτοι σε άμεση σωματική επαφή με όλους τους πολίτες ξένων κρατών που επισκέπτονται τη χώρα μας. Ήδη στην Κρήτη έχουν καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα από τουρίστες, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι έχουν έρθει σε επαφή με αστυνομικούς.

Η πολιτεία προσφάτως έκρινε ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν δικαιούται το επίδομα που δόθηκε στο προσωπικό της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας παρά το ότι ο Έλληνας Αστυνομικός σε όλο το διάστημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και ακόμα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Αφού είναι έτσι για ποιο λόγο μας μεταβιβάζουν με τέτοιο τρόπο δικές τους αρμοδιότητες, οι οποίες άπτονται αποκλειστικά στα δικά τους καθήκοντα;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κοινοποίησε το έγγραφο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, γνωστοποιώντας ότι σε περίπτωση που «έστω κι ένας συνάδελφός μας, που είχε οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δειγματοληπτικούς αυτούς εργαστηριακούς ελέγχους, νοσήσει θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.