Στις φλόγες η δομή στην Κόρινθο – Η αιτία της εξέγερσης των αλλοδαπών – Ανήσυχοι οι πολίτες (βίντεο)

Στις φλόγες η δομή στην Κόρινθο – Η αιτία της εξέγερσης των αλλοδαπών – Ανήσυχοι οι πολίτες (βίντεο)

Αφού ήρθαν κατά χιλιάδες πλέον όσοι από αυτούς βρίσκονται σε κλειστές δομές είναι έτοιμοι να “κάψουν” τα πάντα με την παραμικρή αφορμή. Οι “κατατρεγμένοι” αλλοδαποί, νεαροί που βρίσκονται στην χώρα λαμβάνουν διαστάσεις μεγάλου εσωτερικού προβλήματος όταν χωρίς να υπάρχει κάποια διασταύρωση πληροφορίας ή ακόμα και αν ισχύει ξεσηκώνονται και καίνε τα πάντα.

Οι πολίτες πλέον είναι ανάστατοι καθώς δεν γνωρίζουν που θα φτάσει αυτή η κατάσταση που χρονίζει δυστυχώς με ευθύνες των κυβερνήσεων.

Η Κόρινθος από χτες είναι τυλιγμένη σε μαύρους καπνούς γιατί κάποιος μετανάστης βρέθηκε νεκρός έχοντας βάλει τέλος στην ζωή του. Αυτό ήταν το έναυσμα και μετά ακολούθησε το χάος με σοβαρα επεισόδια στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου, όπου οι μετανάστες που ζουν εντός των δομών του στρατοπέδου, έβαλαν φωτιά σε στρώματα και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Αιτία για το ξέσπασμα των επεισοδίων φαίνεται πως ήταν η αυτοκτονία ενός πρόσφυγα που διέμενε στη δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ένας πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα Σάββατο και εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες της δομής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόσφυγας ήταν κρατούμενος για 16 μήνες στο κέντρο και σήμερα εκδόθηκε απόφαση για παράταση της κράτησής του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση λέγοντας: “Για την κυβέρνηση που καθιέρωσε τους 36 μήνες διοικητικής κράτησης χωρίς αδίκημα, που πενταπλασίασε τον αριθμό αυτών που στοιβάζονται στα ΠΡΟΚΕΚΑ της χώρας, που απολύει προσωπικό από τις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες των δομών εν μέσω πανδημίας, που αφήνει άστεγες οικογένειες στους Αγ. Θεοδώρους, που παρακολουθεί κρατούμενους να πεθαίνουν αβοήθητοι στην Κω και ξυλοφορτώνει αυτούς που διαμαρτύρονται για τον χρόνο κράτησής τους και τις συνθήκες στο Παρανέστι, το τελευταίο τραγικό γεγονός στην Κόρινθο φαίνεται πως δεν έχει καμία σημασία.

Όταν παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019, στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου υπήρχαν περίπου 200 άτομα, ενώ σήμερα ανέρχονται σε περισσότερα από 850. Ο χρόνος διοικητικής κράτησης ήταν τρεις μήνες, φτάνοντας το πολύ στους 6, και ήταν το έσχατο μέτρο και όχι ο κανόνας. Οι κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες είχαν το αναγκαίο προσωπικό και οι επισκέψεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την Αλληλεγγύη για Όλους ήταν συνεχείς, όπως μέχρι και σήμερα.”

Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μεγαλώνουν ή μικραίνουν τον αριθμό των τηρουμένων στη δομή ανάλογα πόσο αποφασίζουν να τους κρατάνε διοικητικά!

To video μέσα από το camp δείχνει την αρχή της έντονης διαμαρτυρίας των μεταναστών την ώρα που το ΕΚΑΒ έρχεται να παραλάβει τη σορό του νεαρού Κούρδου που τερμάτισε τη ζωή του δια απαγχονισμού μέσα στις τουαλέτες του camp.

Στις εικόνες βλέπουμε δεκάδες μετανάστες να προσπαθούν να σπάσουν τα προστατευτικά και να φωνάζουν συνθήματα, την ώρα που οι διασώστες έφταναν στο σημείο. Λίγο αργότερα έβαζαν φωτιά σε στρώματα και άρχισαν να πετούν πέτρες προς πάσα κατεύθυνση. Η ένταση κράτησε για περίπου δύο ώρες και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα των εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην χώρα (και που έχει φορτώσει η ΕΕ) είναι εδώ και απαιτεί λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.