ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τραγωδία με δύο νεκρούς: Έπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος κοντά στον Πύργο Ηλείας – Ποιος ήταν ο πιλότος (βίντεο)

Τραγωδία με δύο νεκρούς: Έπεσε μονοκινητήριο αεροσκάφος κοντά στον Πύργο Ηλείας – Ποιος ήταν ο πιλότος (βίντεο)

Τραγικό θάνατο βρήκαν ο πιλότος και ο συνεπιβάτης μονοκινητήριου αεροσκάφους μετά από πτώση στο χωριό Χαριά του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Η πτώση του αεροσκάφους έγινε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο πιλότος και ο συνεπιβάτης που επέβαιναν στο αεροσκάφος, το οποίο έπεσε, είναι νεκροί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος αμέσως μετά την πτώση του πήρε φωτιά.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έχει πέσει στο χωριό Χαριά του δήμου Πύργου, δίπλα σε ένα σπίτι, σύμφωνα με το ilialive.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τον θάνατο των επιβατών τον επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, λέγοντας πως «είναι ήδη ένα ασθενοφόρο εκεί. Δυστυχώς, και οι δυο επιβαίνοντες είναι νεκροί, τούς βρήκαν απανθρακωμένους».

Λίγα λεπτά αργότερα, την είδηση της πτώσης του αεροσκάφους -καθώς και ότι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι επιβαίνοντες- επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

«Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

«Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή»

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής:

Ποιος ήταν ο πιλότος

Ο Γεώργιος Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο, έδωσε στοιχεία για το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας.

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για στάθμευση», εξηγεί ο κ. Πρεβεζάνος. Ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν ο πιλότος του, ο οποίος ήταν και δάσκαλος, παντρεμένος και από καθαρή ειρωνεία της τύχης έμενε και κοντά στο σημείο που συνετρίβη, στη Χαριά Ηλείας.

Δεν πετούσε αρκετή ώρα

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του.

Το μοιραίο αεροσκάφος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.